BeritaHiburan

Miss Universe: Steve Harvey keliru peserta Malaysia dengan Filipina?

Pengacara pertandingan ratu cantik Miss Universe,  Steve Harvey menyalahkan peralatan teleprompter menjadi punca kekeliruan beliau antara peserta dari Malaysia dengan pesertai Filipina.

Walaupun sebenarnya beliau membuat jenaka bagi mengelakkan peserta Malaysia itu termalu selepas menyangkakan dia telah diumumkan menang pada pertandingan antarabangsa itu.

Empat tahun selepas kejayaan Miss Universe 2015 Steve Harvey, pengacara berusia 62 tahun sekali lagi menjadi tajuk berita kerana mengulangi kesilapan ketika mengendalikan pertandingan ratu cantik itu buat kali kedua.

Semasa pertandingan Miss Universe pada 2019, yang disiarkan di Fox malam Ahad, Steve kelihatan seperti tidak sengaja ketika menyoroti pertandingan Kostum Negara para peserta yang menyertai pertandingan.

“Awal minggu ini, semua peserta bertanding dalam pertandingan Kostum Kebangsaan. Inilah pandangan pemenang, Miss Filipina, “katanya.

Tetapi ketika bercakap mengenai pertandingan, Miss Malaysia Shweta Sekhon memanggilnya ketika dia berdiri di sampingnya di atas panggung.

“Bukan Filipina. Itu Malaysia, “kata Shweta kepada Steve, yang segera terkejut dan mula menyalahkan teleprompter tersebut.

“Biar saya terangkan sesuatu kepada anda. Saya baru membaca bahawa dalam teleprompter. Ya’ll terpaksa berhenti melakukan ini kepada saya. Saya boleh membaca … Sekarang, mereka cuba untuk memperbaikinya sekarang. Lihat? Inilah yang mereka lakukan pada saya pada tahun 2015. ”

Menurut jurucakap Miss Universe,  teleprompter itu betul, dan tidak ada masalah.

“Miss Universe Filipina Gazini Ganados adalah pemenang pertandingan kostum Miss Universe 2019,” kata seorang wakil Fox News.

“Sebagai sebahagian daripada siaran, kami turut menampilkan kostum kebangsaan Miss Universe Malaysia Shweta Sekhon. Shweta tidak menyedari kami akan mengumumkan Filipina terlebih dahulu, jadi dia terkejut apabila Harvey membuat pengumuman itu.

Harvey membuat jenaka supaya tidak memalukannya, tetapi tidak ada kesilapan mengenai pemenang kostum kebangsaan yang dibuat olehnya. ”

Penganjur Miss Universe mengulangi sebahagian daripada kenyataannya ketika ia mengumumkan di Twitter, menandakan Steve, tidak tersalah membuat pengumuman.

 

(Visited 144 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Borhan Abu Samah

Ketua Pengarang Suara Merdeka. Menjadi wartawan sejak 1993 dan pernah bertugas sebagai Pengarang Berita di Utusan Malaysia dan Utusan Malaysia 2.0. Koresponden Utusan Luar Negara di Jakarta. Pernah bertugas sebagai Ketua Biro Utusan Malaysia di Sarawak.
Back to top button