Auto TravelBerita AutoEkonomi

Mercedes-Benz C-Class baharu kini dipasang di Malaysia

Berikutan kejayaan pelancaran Mercedes-Benz C-Class awal tahun ini, Mercedes-Benz Malaysia memperkenalkan  C-Class baharu yang dipasang tempatan.

Berhimpun dengan bangganya di kemudahan pengeluaran jenama di Pekan Pahang, C-Class terus memanfaatkan kelebihan digitaldalam semua aspek termasuk mewujudkan zon selesa kalis masa depan dalam masa di seluruh dunia transformasi.

Sagree Sardien, Ketua Pegawai Eksekutif dan Presiden, Mercedes-Benz Malaysia berkata, “C-Class telah menjadi milik kami model terlaris sehingga kini.

“Sejak diperkenalkan sebagai 190, lebih 10.5 juta Mercedes-Benz C-Class telah dihantar secara global dan kami yakin C-Class setempat baharu ini akan baik-diterima oleh pelanggan kami.

“Sebagai sebahagian daripada komitmen berterusan kami kepada pasaran tempatan dalam kemewahan
sektor automotif, C-Class yang memulakan kerjaya awal tahun ini, kini dengan bangganya dipasang di syarikat kami kemudahan pengeluaran, di Pekan dan seterusnya akan memenuhi keperluan individu yang dihormati
pelanggan. Kami teruja dan yakin untuk meneruskan kisah kejayaan model terlaris kami Malaysia.”


Michael Jopp, Naib Presiden, Jualan dan Pemasaran, Mercedes-Benz Malaysia berkata, “Kami pelanggan sentiasa menggemari C-Class, kerana ia sentiasa menjadi keutamaan dalam hal keselesaan dan teknologi serta keluasan dan reka bentuk.

“Kedua-dua tambahan baru ini kepada produk pemasangan tempatan adalah bukti komitmen kami untuk mengembangkan lagi kedudukan tempatan kami dan meningkat pelaburan dalam sektor automotif tempatan. C-Class benar-benar satu-satunya.”

Sorotan luaran

C-Class tidak pernah berada dalam bentuk yang lebih baik: dimodenkan secara menyeluruh dan dipertingkatkan  secara sporty elemen reka bentuk, terima kasih kepada gabungan overhang depan pendek, jarak roda panjang dan belakang.

Bahagian dalamannya menggunakan sorotan daripada S-Class baharu, menambah sentuhan sporty.
Jeriji radiator ciri khas jenama itu mencirikan bahagian hadapan. Semua model menampilkan bintang tengah, dengan reka bentuk dan watak gril radiator berbeza dalam butirannya.

C 200 dilengkapi dengan bahagian luar garisan Avantgarde. Sorotan termasuk khususnya reka bentuk gril  radiator dengan bahagian tengah Bintang Mercedes serta jalur pemangkasan elegan dalam aluminium berkilat tinggi dan krom dengan diturunkan suspensi keselesaan dan roda 5 jejari 18 inci.

Ciri yang membezakan C 300 dengan bahagian luar AMG Line ialah jeriji corak Mercedes-Benz dengan reka bentuk bintang dalam krom.

Penggayaan badan ekspresif AMG Line meminjamkan bahagian luar C-Class sentuhan eksklusif yang sporty bersama-sama dengan roda berbilang jejari AMG 19-inci.

Ciri lain ialah sorotan luaran termasuk bumbung matahari panoramik, lampu hadapan LED Prestasi Tinggi dengan Adaptif Bantuan Pancaran Tinggi.

Reka bentuk bahagian belakang adalah tipikal sedan Mercedes-Benz. Reka bentuk lampu ekor berkualiti tinggi
terpesona dengan penampilan siang dan malam yang tidak dapat disangkal. Lampu buat kali pertama  mempunyai dua reka bentuk kepingan dalam C-Class, dengan fungsi cahaya dibahagikan antara dinding sisi dan penutup but lampu.

Bahagian dalamannya yang dikonfigurasikan dengan tepat juga mempamerkan standard kualiti tinggi  terutamanya dalam perincian dengan hiasan corak berlian kelabu perak.

 

(Visited 73 times, 1 visits today)

Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button