Hiburan

Menghadapi ujian menjadikan saya seorang yang lebih baik-Neelofa

HOS televisyen, pelakon dan usahawan Noor Neelofa Mohd Noor mengakui tahun 2021 adalah tahun di mana dia menghadapi beberapa “ujian” dan dikecam bulat-bulat oleh netizen.

Bekas hos bersama MeleTop berusia 33 tahun itu berkata, dia telah menerimanya dengan tenang dan percaya bahawa ujian menjadikannya lebih kuat”.

“Tahun 2021 menyaksikan saya terlibat dalam beberapa kontroversi berkaitan dakwaan pelanggaran prosedur operasi standard (SOP). Akibatnya, suami, keluarga saya dan saya terpaksa keluar masuk mahkamah,” kata Neelofa dalam satu temu bual bersama Berita Harian Online semalam.

“Saya mengakui bahawa saya telah kehilangan pengikut media sosial disebabkan oleh itu, tetapi ini adalah proses pembelajaran. Saya telah belajar untuk lebih berhati-hati dengan apa yang saya katakan dan lakukan, dan menghadapi ujian menjadikan saya seorang yang lebih baik,” katanya.

Ketika ditanya mengenai azam tahun barunya, Neelofa berkata, dia akan fokus menjadi ibu buat kali pertama.


“Saya sedang menunggu hari besar saya dan apabila bayi tiba di sini, menjadi ibu adalah keutamaan saya. Segala-galanya termasuk perniagaan saya adalah yang kedua,” katanya lagi.

Pada Mac tahun lalu, Neelofa dan 20 ahli keluarganya didenda RM60,000 kerana melanggar SOP semasa perkahwinannya dengan pendakwah selebriti Haris Ismail atau PU Riz.

Sejurus selepas itu, pasangan pengantin baru itu bergambar sedang menikmati aktiviti sukan air di Langkawi, walaupun polis berkata permit mereka merentas negeri ke Kedah hanya untuk tujuan kerja.

Dan pada Mei tahun lalu, pasangan itu didakwa melintasi sempadan negeri untuk membeli permaidani Parsi di Pusat Perniagaan Nilai 3 di Seremban, Negeri Sembilan.

Neelofa dan Riz mengumumkan dia hamil Oktober lalu, dua bulan selepas gambar media sosial mendedahkan baby bumpnya.

 

(Visited 200 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button