NasionalPolitik

Malaysia Dan Indonesia Ini Hubungannya Seperti Adik-Beradik Kerana Bapanya Nusantara!

Nama Malaysia pernah naik digertak tentera Zionis yang berada di negara haram Israel. Sebuah negara yang takkan pernah mendapat pengiktirafan daripada seluruh dunia.

Kecuali diiktiraf oleh mereka yang berhati hitam, menyokong keganasan dan berpendapat merampas tanah milik orang sebagai satu perjuangan yang mulia.

Gara-gara kehebatan dan kelancangan rakyat Malaysia berperang menerusi media sosial, tentera Zionis dilemahkan dengan serangan psikologi.

Menariknya, perjuangan rakyat Malaysia ini membuatkan satu dunia kenal dengan perkataan #IsraelKoyak sekali gus menjadi trending tanpa kawalan.

Sehubungan itu, apabila nama Malaysia ‘dipetik’, sahabat-sahabat di Indonesia tampil memberi amaran bahawa hanya negara tersebut yang boleh mengusik Malaysia.


Jika ada negara luar ingin menyerang Malaysia, mereka perlulah berdepan dengan Indonesia terlebih dahulu dan situasi ini menimbulkan pelbagai reaksi.

Ada yang menyifatkan hubungan Malaysia – Indonesia sememangnya berteraskan kekeluargaan serumpun dan kalau ada rasa tak suka, itu cuma perasaan nakal adik-beradik sahaja.

(Visited 529 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button