Ekonomi

Malaysia Airlines tandatangan perjanjian dengan SITA

Malaysia Airlines telah memperbaharui perkongsiannya dengan SITA untuk peningkatan menyeluruh yang akan menyediakan sambungan rangkaian yang pantas, selamat dan boleh dipercayai daripada operasi globalnya ke habnya di Kuala Lumpur.

Sebagai sebahagian daripada perjanjian lima tahun, Malaysia Airlines akan memanfaatkan SITA Connect, yang direka khusus untuk industri pengangkutan udara, untuk memenuhi keperluan syarikat penerbangan itu di dalam dan di luar lapangan terbang.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Malaysia Airlines Kapten Izham Ismail berkata syarikat penerbangan itu meningkatkan keupayaan operasinya apabila pemulihan industri berlangsung, dengan sokongan rakan kongsi teknologinya SITA.

“Meningkatkan ketersambungan, keselamatan dan ketangkasan teknologi yang menyokong Malaysia Airlines untuk memastikan kami bersedia dengan kemasukan penumpang dalam beberapa bulan akan datang dan bersedia untuk menyampaikan pengalaman perjalanan yang lancar untuk semua,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

SITA Connect akan mengurangkan kos ketersambungan, meningkatkan kualiti perkhidmatan, memudahkan akses kepada ciri dan aplikasi baharu, dan memudahkan proses daftar masuk penumpang di seluruh dunia, mendapat manfaat daripada kehadiran global SITA di lebih 650 lapangan terbang di 220 negara dan wilayah.


SITA Connect juga akan menyediakan sambungan rangkaian yang membolehkan ahli pasukan mengakses sistem pusat dari mana-mana sahaja, menyokong operasi syarikat penerbangan di seluruh dunia untuk pekerja yang bekerja dari jauh.

Keselamatan adalah faktor utama dalam memilih penyelesaian SITA untuk menyokong sistem operasi kritikal syarikat penerbangan itu.

Presiden SITA Asia-Pasifik Sumesh Patel berkata SITA mempunyai sejarah kerjasama yang dengan Malaysia Airlines.

“Kami teruja untuk memperbaharui hubungan sekali lagi dengan menaik taraf beberapa perkhidmatan yang akhirnya akan membantu menyampaikan proses penumpang yang lancar.

“Kecekapan operasi berada di bawah mikroskop berikutan wabak itu, dan kami komited untuk membantu industri pulih dengan penyelesaian pintar yang berdaya tahan, tangkas dan menjimatkan kos,” katanya.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button