Politik

Lima KPI Shahril Hamdan untuk dinilai rakyat di Alor Gajah

Calon Barisan Nasional (BN) kerusi Parlimen Alor Gajah, Shahril Sufian Hamdan menetapkan lima petunjuk prestasi utama (KPI) sebagai manifesto bagi membolehkan masyarakat menilai prestasinya sebagai wakil rakyat, jika mendapat mandat pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Naib Ketua Pemuda UMNO itu berkata, lima KPI tersebut boleh diukur dalam tempoh enam bulan, setahun, empat tahun dan lima tahun.

Beliau berkata, KPI berkenaan akan tertumpu kepada penyediaan peluang pekerjaan, peningkatan gaji penduduk, infrastruktur, kualiti pendidikan serta aspek kebudayaan dan adat resam.

“Saya mencadangkan lima KPI terletak di bahu saya. Yang pertama mampukah dalam tempoh menjadi Ahli Parlimen kita menambah peluang pekerjaan. Kedua mampukah saya menjadi Ahli Parlimen, kita meningkatkan pendapatan purata penduduk Alor Gajah.

“Ketiga, mampukah kita naik taraf infrastruktur, KPI keempat mampukah saya perkasakan akses dan kualiti pendidikan dan kelima mampukah saya menaikkan martabat kebudayaan serta adat semua lapisan masyarakat di Alor Gajah,” katanya.


Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas Program Suara Hati Orang Muda Alor Gajah yang dihadiri kira-kira 2,000 orang di Rembia, di sini malam tadi.

Pada PRU15, Shahril yang juga Ketua Penerangan UMNO ditentang tiga lawan iaitu penyandang kerusi daripada Perikatan Nasional (PN), Datuk Seri Mohd. Redzuan Md. Yusof; calon Pakatan Harapan (PH), Adly Zahari dan calon Gerakan Tanah Air (GTA), Muhammad Nazriq Abdul Rahman.

Mengulas lanjut, Shahril berkata, beliau turut bercadang melaksanakan sesi dialog awam setiap dua atau tiga bulan selepas bergelar Ahli Parlimen Alor Gajah kelak.

Jelasnya, dalam sesi tersebut akan dibentangkan perkara yang berjaya atau gagal dilakukannya serta membolehkan masyarakat berdialog secara langsung.

“Saya rasa ini adalah satu pembaharuan yang perlu dilaksanakan sebagai calon muda dalam satu kepemimpinan, kalau saya diberi peluang menang PRU15 ini,” katanya.

Dalam pada itu Shahril berkata, sepanjang tempoh kempen yang dilalui berbaki lapan hari, seluruh masyarakat di Alor Gajah kini dapat menerimanya sebagai calon apabila BN menyenaraikannya bertanding.

Katanya, itu petanda yang positif dalam usaha untuk mendekatkan diri dengan seluruh lapisan masyarakat di kerusi berkenaan. – SM

(Visited 23 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button