Hiburan

Lebih baik jika minta maaf ketika kejadian berlaku – Sharifah Zarina

SEMALAM, penyanyi, Sharifah Zarina dan anaknya yang juga seorang ‘influencer’ dikecam susulan tindakan mereka yang tidak berpuas hati dengan layanan sebuah restoran.

Penyanyi itu memuat naik videonya yang tidak berpuas hati dengan layanan restoran itu di laman sosial Instagram miliknya sebelum mengambil keputusan untuk memadam video tersebut.

Mungkin terkesan dengan kata-kata netizen semalam, Sharifah Zarina mengambil keputusan untuk memberikan penjelasan panjang lebar berkenaan situasi sebenar kejadian tersebut.

Masih sama seperti yang dilaporkan sebelum ini, kedai tersebut terpaksa tutup awal ekoran terdapat majlis yang akan diadakan di restoran itu dan Sharifah Zarina pula terlepas pandang berkenaan penutupan tersebut.

Susulan kejadian itu, mereka terpaksa mencari lokasi lain untuk sambutan hari jadi anaknya, Athalia Deena Buswani dan kejadian tersebut sesuatu yang memalukan mereka di hadapan tetamu yang dijemput.


Menerusi perkongsian terbaharunya, penyanyi lagu Langit Ke Tujuh itu memberitahu yang pihak restoran ada meminta maaf kepadanya di ruangan komen video yang dimuat naik di Instagram.

“Terima kasih saya ucapkan tetapi dengan menyatakan mereka hendak beri baucar, saya rasa agak terkilan. Rasanya tidak perlulah hingga memberi baucar sebagai ganti rugi walaupun itu merupakan prosedur dari restoran.

“Bukan saya tidak bersyukur, tetapi memadailah dengan meminta maaf dan menghormati saya sebagai pelanggan yang pada awalnya datang ke restoran mereka dengan cara yang baik. Tetapi akibat perselisihan faham yang berlaku, saya pula yang dipersalahkan dan didakwa menabur fitnah,” katanya.

Menurut Sharifah Zarina, dia turut memberitahu yang lebih baik jika inisiatif untuk memohon maaf itu dilakukan ketika dia masih lagi berada di tempat kejadian di waktu insiden itu berlaku.

Jelasnya, nilai maruah dan kekecewaannya tidak boleh diukur dengan baucar tersebut.

“Sejujurnya, ini bukan soal ganti rugi baucar, tetapu lebih kepada kekecewaan dan agak terkilan,” ujarnya.

Di akhirnya penerangan itu, Sharifah Zarina turut menulis pepatah bahasa Inggeris yang berbunyi ‘customers are always right’ dengan menggunakan huruf besar. -SM

(Visited 113 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button