Nasional

Khairy ucap tahniah kepada penggantinya Dr Zaliha

BEKAS menteri kesihatan Khairy Jamaluddin menerusi Twitternya mengucapkan tahniah kepada Dr Zaliha Mustafa, yang dilantik sebagai menteri kesihatan baharu oleh Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Dalam tweetnya, Khairy mengucapkan selamat maju jaya kepada Dr Zaliha sambil menyatakan harapan beliau akan melakukan yang terbaik untuk rakyat.

Tahniah YB Dr @Zaliha_DrZ atas pelantikan sebagai menteri baru @KKMPutrajaya. Semoga berjaya dan terus berjuang untuk kecemerlangan sistem penjagaan kesihatan awam dan memperoleh peruntukan yang diperlukan dan mencukupi yang setimpal dengan kerja keras dan usaha semua orang di KKM (Kementerian Kesihatan). All the best!”

Dalam Pilihan Raya Umum ke-15 yang berakhir baru-baru ini, Khairy tewas kepada R. Ramanan dari Pakatan Harapan dalam pertempuran sengit.

Khairy merupakan ahli parlimen Rembau selama tiga penggal tetapi memberi laluan kepada timbalan pengerusi Barisan Nasional Datuk Seri Mohamad Hasan yang dilantik sebagai menteri pertahanan baharu.


Dr Zuliha, 58, yang berasal dari Johor Baru, merupakan anak sulung daripada lapan beradik. Beliau adalah ahli parlimen Sekijang di Johor, serta pengerusi Jawatankuasa Pemilihan Parti PKR.

Beliau merupakan seorang doktor berkelulusan dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

(Visited 71 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button