Politik

Kes mahkamah Najib Razak

ADALAH tidak salah untuk mana-mana Ahli UMNO ataupun pihak melahirkan rasa simpari terhadap apa yang berlaku di Mahkamah Persekutuan sehari dua ini.

Bekas Presiden UMNO dan bekas Perdana Menteri berhadapan dengan rayuan terakhir.

Mari kita sama-sama berdoa semoga, Dato’ Sri Najib dipermudahkan berhadapan dengan situasi ini.

Walau bagaimanapun, perlu diperingatkan, mempersoalkan keputusan Mahkamah Persekutuan adalah salah (questioning the Court decision, is wrong).

Kita sebagai Ahli parti UMNO yang menghayati Rukun Negara, yang didalamnya ada Rukun mengenai Kedaulatan Undang-Undang, wajar mengelakkan diri daripada melakukan sesuatu yang boleh ditarifkan sebagai menghina mahkamah (contempt of court).


Ahli-ahli UMNO adalah warganegara yang menghormati dan mematuhi undang-undang negara. -SM

(Visited 156 times, 1 visits today)

Show More

Dato' Saiful Bahar

Penulis merupakan bekas Setiausaha Sulit Kanan kepada Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi (2008-2009), bekas Setiausaha Sulit Kanan kpd. Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani (2009-2013). Beliau juga bekas Penasihat Khas kpd. Menteri Peladangan dan Komoditi (2016-2018). Pernah bertugas dengan 3 Menteri dan seorang Timbalan Menteri serta telah berkhidmat di 8 Kementerian sepanjang 18 tahun di Putrajaya. Ketika ini, beliau merupakan Penganalisa Politik dan Polisi Kerajaan untuk Badan Bebas dan News Portal.

Related Articles

Back to top button