Nasional

Kerusi bekas punggung Lewis Hamilton terjual!

Awal minggu ini, pemandu Mercedes-AMG Petronas F1 Team Sir Lewis Hamilton ditemui di Kuala Lumpur bersama rakan sepasukannya George Russell.

Kini, kerusi plastik yang didakwa digunakan oleh juara dunia tujuh kali itu telah disenaraikan di Shopee dan dijual pada harga RM2,888.88!

Item yang disenaraikan sebagai “Kerusi Bekas Tempat Duduk Pelumba Dunia F1 Lewis Hamilton (Rare Item)” telah dijual oleh limabintangautoparts, penjual Shopee Pilihan yang telah berada di platform selama 3 tahun dengan penarafan yang agak tinggi iaitu 4.9 bintang.

Selain itu, item tersebut juga layak untuk Jaminan Tulen 100% Shopee, yang menjanjikan wang anda dikembalikan jika item tersebut tidak sahih. Siapa yang boleh mengetahui sama ada kerusi itu memang digunakan oleh Hamilton sendiri?

Walau bagaimanapun, kerusi itu kelihatan seperti kerusi plastik biasa yang boleh didapati dari kedai umum. Dalam perihalan item, dikatakan bahawa kerusi itu sangat jarang dan terhad, dan yang lebih penting, ia mempunyai cetakan punggung Lewis Hamilton di atasnya.


Penjual juga berkata kerusi dibalut sejurus selepas digunakan untuk mengekalkan kesegaran.

Sementara itu, yang terakhir kami semak, kerusi telah habis dijual di Shopee dan barang itu tidak lama lagi akan dihantar.

Di Twitter, netizen berasa terhibur dengan harga kerusi yang melambung tinggi selepas diduduki oleh Lewis Hamilton.

(Visited 126 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button