Politik

Kenapa sokong mereka yang mahu rosakkan kita – Najib

BEKAS Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengecam tindakan untuk menggulingkan Presiden UMNO Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Malah Ahli Parlimen Pekan itu bertanya mengapa ada pemimpin yang menyokong Bersatu sedangkan parti itu mahu menghancurkan UMNO.

Ini ekoran terdapat banyak spekulasi terdapat rancangan untuk menyingkirkan Ahmad Zahid dan menggantinya dengan kepemimpinan baru yang dinamakan “Umno 3.0”.

Rencana itu juga dilaporkan mahu menyingkirkan Najib menjelang Ogos.

Memetik laporan Free Malaysia Todak, ada sumber-sumber memberitahu bahawa Umno 3.0 akan bekerjasama dengan Bersatu dan Pas, yang akan mendesak Ahmad Zahid mengundurkan diri sebagai presiden.


Dalam catatan di Facebook, Najib berkata, bekerja dengan PPBM adalah amat bertentang dengan kehendak akar umbi, dengan 143 dari 190 bahagian yang telah memutuskan bahawa UMNO harus memutuskan hubungannya dengan parti pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Najib memberi amaran kepada pemimpin UMNO 3.0 bahawa menentang suara akar umbi akan menyaksikan mereka dihukum teruk dalam pemilihan parti.

“Mengapa mereka mahu menyokong parti yang mencuri puluhan kerusi parlimen dan DUN UMNO, termasuk di Sabah, melalui ‘katak’, menindas UMNO, membekukan akaun UMNO dan cuba mengharamkan UMNO?

“Mengapa mereka mahu menyokong parti yang secara jelas gagal dalam menguruskan ekonomi dan keadaan Covid-19? Mengapa menyokong parti yang terus memberikan alasan tidak masuk akal mengapa Parlimen tidak dapat bersidang semula?

“Adakah komplot ini bertujuan memecah-belahkan UMNO yang setakat ini telah berjaya dengan menyogokkan jawatan dalam kerajaan,” tanya beliau.

telah berjaya dengan banyak yang disuap dengan jawatan pemerintah?” dia tanya.

(Visited 413 times, 1 visits today)

Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button