Ekonomi

Kekal selamat dan terjamin dengan penggantian cermin depan Allianz

Allianz General Insurance Company (Malaysia) Berhad (Allianz General) mengukuhkan komitmennya untuk menyediakan penyelesaian inovatif dan berorientasikan pelanggan untuk perlindungan kenderaan dengan perkhidmatan PenggantianCermin Depan.

Sejak pelancaran Penggantian Cermin Depan Allianz pada tahun 2020, Allianz General telah berkhidmat kepada lebih daripada 2500 pelanggan.

Dilancarkan pada Jun 2020 di sekitar Lembah Klang, penyelesaian inovatif ini menyediakan pemegang polisi Allianz Motor Private Car Comprehensive dengan perkhidmatan yang mudah dan bebas masalah tanpa memerlukan sebarang dokumentasi.

Ia menawarkan penggantian atau pembaikan untuk cermin depan yang retak dan rosak di lokasi pelanggan atau lokasi pilihan mereka. Sejak Mei 2022, perkhidmatan ini tersedia di bandar-bandar utama di seluruh Malaysia.

Penggantian Cermin Depan Allianz General juga menyediakan pengalaman tanpa tunai yang lancar dengan penggantian cermin asli dan jaminan seumur hidup.

Perkhidmatan ini, yang boleh diakses dengan menghubungi 1800-22-5542, memastikan pelanggan menerima bantuan  dengan cepat tanpa memerlukan kertas kerja yang panjang.

Kereta perkhidmatan berjenama Allianz akan dihantar ke lokasi pelanggan atau lokasi pilihan mereka dalam masa sejam, dengan ketara mengurangkan masa menunggu dan mempermudahkan proses pembaikan.

Ketua Pegawai Tuntutan Allianz General, Damian Williams menekankan falsafah 1berorientasikan pelanggan yang mendorong kejayaan perkhidmatan ini.

“Perkhidmatan Penggantian Cermin Depan ini direka dengan keselesaan dan keselamatan pelanggan sebagai keutamaan.

“Pengembangan perkhidmatan ini kepada lebih banyak bandar mengukuhkan komitmen kami yang tidak berbelah bahagi dalam menyediakan penyelesaian yang cepat dan boleh dipercayai bila-bila dan di mana sahaja pelanggan kami memerlukannya,” katanya. – SM

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka klik dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button