fbpx
Nasional

Kekal patuhi SOP demi putuskan rantaian penularan – Raja Muda Perlis

Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah mengingatkan seluruh rakyat agar sentiasa mematuhi segala SOP keselamatan dan kesihatan sebagai ikhtiar bagi memutuskan penularan pandemik wabak Covid-19.

Baginda mengingatkan demikian ketika berangkat menyempurnakan Program Hijrah Minda MAIPs anjuran Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) di Masjid Al-Hidayah Titi Beratap, Simpang Empat petang tadi.

Titah baginda lagi, memandangkan kita masih belum berjaya memutuskan penularan wabak Covid-19 sepenuhnya maka seluruh umat Islam di negeri Perlis ditegaskan untuk terus berhati-hati dan melaksanakan ketetapan mengikut garis panduan (SOP) yang telah ditetapkan oleh MAIPs, Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dalam usaha mengekang penularan semula wabak ini.

Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail yang juga Yang DiPertua MAIPs turut berkenan menyempurnakan penyerahan agihan zakat kepada 10 orang penerima golongan asnaf dari kalangan anak kariah masjid berkenaan.


Terdahulu, pihak Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) Negeri Perlis turut menyampaikan ceramah bertajuk ‘Bahaya Najis Dadah dan Ketum’ selain turut dilaksanakan promosi pendaftaran keahlian sukarela dan sukarelawati oleh Rejimen 504 Askar Wataniah dan peluang menyambung pelajaran di Kolej Universiti Islam Perlis (KUIPs) yang bernaung di bawah MAIPs.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button