Politik

‘Kata nak pecat’, Dr. Mahathir tunggu di pejabat Bersatu

PENGERUSI Bersatu Tun Dr. Mahathir Mohamad yang digugurkan daripada keahlian parti itu berada di ibu pejabat Bersatu di Menara Yayasan Selangor di Petaling Jaya pada pukul 3 petang hari ini.

“Saya sekarang di Ibu Pejabat BERSATU, kata nak pecat, saya tunggu di pejabat,” tulis Dr. Mahathir pada status  terkininya di Facebooknya.

Dalam siaran langsung di Facebook Dr. Mahathir bin Mohamad selama 36 saat itu, bekas Perdana Menteri itu kelihatan memasuki ibu pejabat parti itu dan kemudian duduk sebelum siaran langsung tersebut tamat.

Ahli Parlimen Langkawi itu digugurkan keahlian dari Bersatu berkuatkuasa serta-merta.

Selain Dr Mahathir, turut dipecat ialah Datuk Seri Mukhriz Mahathir, Datuk Amiruddin Hamzah, Dr Maszlee Malik dan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman.


Perkara itu dimaklumkan oleh Setiausaha Kerja Bersatu, Kapten Muhammad Suhaimi Yahya menerusi surat kepada kelima-lima ahli parlimen itu pada Rabu

Muhammad Suhaimi berkata ,keputusan itu dibuat kerana kelima-lima ahli parlimen itu enggan duduk di blok kerajaan ketika sidang Parlimen pada 18 Mei lalu.-SM

(Visited 150 times, 1 visits today)

Show More

KHAIRULANUAR YAHAYA

Khairulanuar mempunyai pengalaman sebagai wartawan di Karangkraf, Bernama TV dan terakhir di Utusan Malaysia. Pernah membuat liputan kemanusiaan di Gaza, Pakistan, Jepun, Somalia, Lubnan dan Syria. 'Kehilangan' jurukamera, Noramfaizul ketika sama-sama bertugas di Somalia sesuatu yang tidak pernah beliau lupakan.

Related Articles

Back to top button