Ekonomi

Karen Chan dilantik ahli lembaga pengarah QSR

QSR Brands (M) Holdings Bhd (QSR Brands) dengan sukacitanya melantikan Karen Chan ke Lembaga Pengarah  QSR Brands, berkuat kuasa 1 Julai, 2022.

Karen Chan mempunyai lebih 20 tahun pengalaman dalam perundingan F&B digital dan runcit. Beliau pernah menjadi Ketua Pegawai Eksekutif Minden International P/L – platform pengguna dikuasakan AI/ML di mana beliau bertanggungjawab membina usaha niaga dan pengoperasian platform.

Karen juga berkhidmat sebagai CEO aplikasi super AirAsia Berhad – airasia.com di mana beliau menerajui transformasi airasia.com menjadi aplikasi perjalanan dan gaya hidup yang paling pesat berkembang di ASEAN.

Sebelum itu, beliau menghabiskan lebih 10 tahun dalam industri F&B di mana beliau merupakan Ketua Pegawai Digital Pizza Hut

APAC dan Pengarah Pemasaran Serantau Domino’s Pizza APAC yang menyelia 12 negara, bekerjasama dan bersama mencipta dengan corong inovasi produk pemegang francais induk dan keupayaan inovasi digital.


Dia berpengalaman dalam memperjuangkan usaha dalam peruncitan omnichannel, pendigitalan kedai bata-dan-mortar, untuk memaksimumkan pelanggan nilai seumur hidup.

Tan Sri Jamaludin Ibrahim, Pengerusi QSR Brand’s berkata, “QSR Brands sedang dalam perjalanan ke arah  transformasi di bawah pasukan pengurusan yang diketuai oleh CEO/MD Nehchal Khanna. Adalah menjadi visi kami untuk menjadi makanan utama ASEAN syarikat teknologi.”

Dia menambah, “Cik. Karen Chan mempunyai pengalaman antarabangsa selama bertahun-tahun dalam kedua-dua industri Makanan Segera dan Digital.

“Gabungan kemahiran unik ini akan membantu dalam transformasi, pengembangan dan pertumbuhan syarikat.
Nehchal Khanna, CEO/MD QSR Brands menambah, “Kami teruja untuk mengalu-alukan Cik Karen Chan ke pelbagai Lembaga profesional yang dipandang tinggi dari latar belakang dan kepakaran yang berbeza.

“Dengan pelantikan terbaru ini, kami berharap untuk meneruskan perjalanan transformasi kami dan menyampaikan objektif strategik.”

(Visited 66 times, 1 visits today)

Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button