Luar Negara

Kanak-kanak selamatkan adik diserang anjing terima perisai ‘Captain America’

Bridger Walker terima hampir 90 jahitan di muka

AKTOR Hollywood yang terkenal dengan watak “Captain America”, Chris Evans menyampaikan mesej istimewa buat Bridger Walker, kanak-kanak berusia enam tahun yang cedera teruk di muka selepas menyelamatkan adik perempuannya dari diserang anjing.

Bridger menjadi wira di internet selepas ibu saudaranya, Nicole Walker menulis di Instagram pada 9 Julai lalu menceritakan keberanian anak saudaranya itu.

Walker cedera teruk di muka sehingga terpaksa menerima hampir 90 jahitan namun kanak-kanak berani itu berkata: “Jika ada orang perlu mati, saya rasa orang itu adalah saya.”

Evans menghantar video kepada keluarga Bridger dan mengucapkan tahniah kepada kanak-kanak itu selain mengesahkan akan memberi perisai “Captain America” kepada Walker.

“Kapten Amerika di sini. Jadi, saya ada baca cerita anda; saya lihat apa anda lakukan dan saya juga pasti anda banyak kali sudah mendengar ayat ini, tapi biar saya menjadi orang seterusnya memberitahu ini kepada anda: ‘Adik, anda adalah seorang wira. Apa yang anda lakukan sangat berani, tidak mementingkan diri. Adik anda bertuah kerana mempunyai anda sebagai abang’,” katanya.


Tambah Evans, dia akan menjejaki alamat Bridger dan menghantar perisai Captain America kepada kanak-kanak itu kerana dia layak untuk memilikinya.

Aktor “Spiderman”,  Tom Holland dan “Hulk”, Mark Ruffalo juga menghubungi kanak-kanak itu baru-baru ini dan memuji tindakan Bridger melindungi adiknya daripada diserang anjing. – ASTRO AWANI – SM

(Visited 34 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button