Nasional

Ka Siong puji cara PM mengemudi Negara keluar daripada krisis

Presiden MCA Datuk Seri Wee Ka Siong telah memuji Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang mengemudi negara dalam keadaan terumbang ambing disebabkan oleh pandemik dan Perang Rusia-Ukraine serta kejatuhan ekonomi.

Beliau mengulas demikian selepas diberitahu semasa wawancara dengan Astro Awani malam tadi.

Beliau mendakwa campur tangan kerajaan dalam bentuk subsidi telah menghalang negara daripada terjerumus ke dalam kemelesetan yang mendalam.

Menteri pengangkutan sementara itu mengakui, bagaimanapun, Malaysia masih belum pulih sepenuhnya daripada tol yang dikenakan ke atas ekonominya akibat pandemik Covid-19.

“Mana-mana pihak yang diberi mandat mesti melihat apa yang berlaku semasa pandemik dan banyak lagi kerja pemulihan ekonomi perlu dilakukan.


“Dan saya percaya BN mempunyai orang yang betul untuk melakukan kerja itu,” kata Wee Ka Siong.

Mengenai strategi BN untuk menarik pengundi muda, Wee berkata gabungannya berharap dapat membina hubungan dengan mereka melalui sistem pendidikan.

“Kami bekerjasama rapat dengan sekolah di semua peringkat, membantu belia melalui pelbagai program, dan kami boleh membina persahabatan dari sana,” kata Wee.

Dengan mengambil kira kos sara hidup yang semakin meningkat, beliau juga berkata peluang pekerjaan mesti diwujudkan bagi mereka yang memutuskan untuk tidak melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi.

Pada PRU15, Wee mempertahankan kerusinya di Ayer Hitam, yang dimenanginya dengan margin tipis 303 undi pada 2018 menentang Liew Chin Tong dari DAP.

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button