Sukan

Jurulatih baharu hoki wanita diketahui tidak lama lagi

PERSOALAN siapakah yang bakal mengemudi skuad hoki wanita negara hanya akan terjawab selewat-lewatnya Isnin ini selepas Konfederasi Hoki Malaysia (KHM) mengenal pasti calon terbaik bagi mengisi jawatan yang telah ditinggalkan kosong sejak Disember lepas.

Timbalan Presiden Konfederasi Hoki Malaysia (KHM), Prof Dr S. Shamala ketika dihubungi Bernama berkata KHM telah menyenarai pendek beberapa calon daripada 10 jurulatih tempatan dan 11 jurulatih luar negara pada Mesyuarat Jawatankuasa Kejurulatihan KHM, hari ini.

Shamala  berkata pihaknya selesai menemu duga kesemua calon luar negara Khamis dan Jumaat lepas, namun memerlukan lebih masa untuk membuat keputusan terbaik buat skuad negara.

“Jawatankuasa kejurulatihan sudah mencadangkan beberapa calon namun pemilihan hanya boleh dilakukan oleh ahli lembaga KHM. Kami akan bawa nama mereka kepada ahli lembaga untuk kelulusan pada hari ini juga.

“Mungkin akan diumumkan pada Isnin ini selepas mendapat kelulusan ahli lembaga KHM. Memang agak sukar untuk pilih calon jurulatih kerana ada antara mereka yang sangat mengagumkan,” katanya.


Proses pemilihan ketua jurulatih baharu skuad ‘The Malaysian Tigress’ itu, yang sepatutnya selesai April lepas tergendala ekoran pandemik COVID-19 sejak Mac lalu.

Jawatan pengendali pasukan yang menduduki ranking dunia ke-20 itu kosong apabila Muhammad Dharma Raj Abdullah tidak memohon untuk jawatan berkenaan selepas kontraknya tamat pada 31 Dis tahun lepas. – BERNAMA

(Visited 326 times, 1 visits today)

Show More
Back to top button