Ekonomi

JMI dan MNP pasang infrastruktur telekomunikasi di hospital

PETALING JAYA, 10 NOVEMBER 2022 – Bintai Kinden Corporation Berhad (Bintai Kinden), menerusi anak syarikatnya Johnson Medical International Sdn Bhd (JMI) secara rasmi telah mengadakan usaha niaga strategik dengan MN Permai Netcom Sdn. Bhd. (MNP) untuk penjualan, pemasaran dan pemasangan perkhidmatan telekomunikasi ke pusat penjagaan kesihatan dan tapak perubatan lain yang ditadbir oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) di bawah portfolio JMI.

JMI mengkhususkan diri dalam penyelesaian penjagaan kesihatan dan sistem sokongan perubatan manakala MNP ialah penyedia penyelesaian telekomunikasi hujung ke hujung yang meliputi penyelesaian gentian pintar ke rumah, awan pintar, jalur lebar, 3G serta pemuatan 4G/5G, tiang pintar dan penyelesaian awan perniagaan, antara lain.

Pengarah Eksekutif Bintai Kinden Azri Azerai berkata, di bawah perjanjian itu, JMI akan memasarkan perkhidmatan telekomunikasi kepada KKM atau mana-mana hospital swasta yang disediakan oleh MNP, yang akan terlibat dalam penjualan serta pemasangan perkhidmatan tersebut.

Perkhidmatan yang disediakan oleh MNP termasuk menguruskan rangkaian backhaul; membekal dan memasang peralatan rangkaian capaian; hubungan dengan pihak ketiga; mereka bentuk infrastruktur rangkaian antarasambungan dan backhaul; mereka bentuk rangkaian capaian infrastruktur; mengekalkan rangkaian capaian; membekal dan memasang keperluan di tapak berasaskan teknikal dan; menyediakan perkhidmatan penyelenggaraan.

“Perjanjian ini memanfaatkan kekuatan kedua-dua pihak yang mana JMI mempunyai rangkaian hubungan hospital dengan kehadiran yang kukuh di Malaysia dan memahami keperluan hospital dan orang yang bekerja di dalamnya. Kami mendengar pelanggan kami dan ingin memberikan mereka perkhidmatan atau produk yang menyelesaikan masalah mereka atau memenuhi keperluan mereka,”


“Perkhidmatan telekomunikasi yang ditawarkan oleh MNP membolehkan kelajuan pemindahan data yang lebih pantas serta prestasi aplikasi, penstriman video yang lebih pantas, mengurangkan penimbalan, meningkatkan keupayaan pemindahan data dan membolehkan interaktiviti.” katanya di sini hari ini.

Manakala Pengarah Urusna MNP, Malik Faizal Bakar berkata, pihaknya berharap dapat bekerjasama dengan JMI untuk menyediakan infrastruktur dan perkhidmatan telekomunikasi kepada hospital.

“Sejak penubuhan kami pada tahun 2014, kami telah berkembang menjadi penyedia perkhidmatan yang komprehensif daripada perancangan, pembinaan, pengendalian dan pengoptimuman rangkaian termasuk penyelesaian dalam loji, penyelesaian loji luar dan sokongan teknikal. Kami juga mempunyai kepakaran dalam menguruskan projek infrastruktur telekomunikasi besar kerana kami telah dianugerahkan projek gentian optik sepanjang 120 km di Pulau Pinang.” ujarnya.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button