Gajet

JBL 500 gabungkan semua teknologi bunyi dan hebat dalam satu model

KUALA LUMPUR – Semua teknologi bunyi terkini dan terhebat – Dolby Atmos, MultiBeam, dan PureVoice – serta persediaan dan nilai yang mudah, kini dimuatkan ke dalam model JBL Bar 500.

Apa yang diinginkan untuk sebuah sound bar kini tidak perlu memikirkan apa yang hendah digabungkan apabila siri JBL 500 dilengkapkan dengan semua ciri tersebut.

JBL 500 didatangkan dengan Soundbar, Subwoofer 10″ (dengan cip anti acuan dalam pembungkusan, ini adalah sentuhan yang terkini), kawalan jauh dengan bateri, lapan kord kuasa (anda hanya memerlukan dua), kabel HDMI, kit pemasangan dinding, templat pemasangan dinding dan maklumat produk.

JBL Bar 500 mengeluarkan kuasa 290W dari bar dan 300W dari sub. Pembesar suara bar ialah sebenarnya memacu 4x (46x90mm), tweeter 3x (20mm). Subwoofer adalah 260mm. 3D mengelilingi bunyi melalui Dolby Atmos®️ dan MultiBeam™️Surround Sound, peningkatan dialog daripada teknologi PureVoice. Sambungan ke muzik anda dengan Wi-Fi terbina dalam dan akses kepada lebih 300 perkhidmatan penstriman muzik dalam talian melalui AirPlay, Muzik Berbilang Bilik Alexa dan Chromecast terbina dalam™️. HDMI eARC dengan 4K membolehkan Dolby Atmos tidak dimampatkan.

Terdapat tiga butang setiap satu untuk menghidupkan bar. Butang sumber akan beralih melalui sambungan (TV, HDMI In, Bluetooth, dll.), + butang dan – butang untuk volum, senyap/nyahsenyap. Lampu penunjuk status dan paparan status skrin LED yang berasingan memberikan maklum balas visual.


Port sambungan termasuk satu kuasa, satu USB, satu Ethernet, satu HDMI In, dua penyambung TV: HDMI Out dan Optik. Subwoofer mempunyai satu port penyambung kuasa dan lampu penunjuk status.

Alat kawalan jauh tidak mempunyai LED penunjuk yang membuat saya mempersoalkan sama ada ia berfungsi atau jika bateri mati. Saya menguji bateri dalam papan kekunci saya dan kemudian memutuskan untuk tidak menggunakan alat kawalan jauh yang juga dalam aplikasi JBL One.

Bagi mereka yang mencari audio rumah yang berbunyi hebat, harga yang berpatutan dan persediaan yang mudah, ini adalah sistemnya. Sama ada anda menonton filem, sukan, berita, atau muzik, Bar 500 selari dengan aplikasi JBL One, anda boleh membenamkan telinga anda dengan bunyi yang tiada tandingan.

JBL 500 dijual pada harga RM2,999 seunit boleh didapati di laman web www.jbl.com.my atau peruncit lain di seluruh Malaysia.

JBL mempunyai empat tawaran lain dalam The Bar Series, 300, 800, 1000 dan 1300.

(Visited 33 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button