Politik

Ini surat palsu paling lucu

Banyak betul poster dan surat palsu tersebar hari ini.

Semuanya gara-gara Yang di-Pertuan Agong berkenan terima menghadap para pemimpin politik.

Paling lucu surat pemecatan keahlian UMNO Datuk Seri Hishammudin Tun Hussein justeru Setiausaha Kerja UMNO Malaysia, Datuk Mohd Sumali Reduan  menafikan UMNO telah melucutkan keahlian Ahli Parlimen yang juga Ketua UMNO Bahagian Sembrong itu.

Sumali menegaskan tiada Mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi UMNO yang diadakan hari ini.


“Saya sahkan tiada Mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi UMNO diadakan hari ini apatah lagi pelucutan keahlian. Ini semua palsu dan fitnah jahat”, katanya lapor UMNO Online.

Sebelum ini juga timbul spekulasi bahawa kerajaan baharu akan dibentuk dan Hishammuddin sebagai perdana menteri yang baharu.

Sebelum ini dalam pertemuan dengan Yang di-Pertuan Agong, pemimpin PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim menyatakan pendirian parti supaya darurat tidak disambung.

Perkara yang turut dibangkitkan oleh Presiden UMNO Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Tun Dr. Mahathir Mohamad yang mewakili parti Pejuang mencadangkan Mageran ditubuhkan, tetapi perkara itu tidak dipersetujui oleh pemimpin DAP, Lim Guan Eng.

Darurat akan berakhir pada Ogos ini.

(Visited 210 times, 1 visits today)

Show More

Borhan Abu Samah

Ketua Pengarang Suara Merdeka. Menjadi wartawan sejak 1993 dan pernah bertugas sebagai Pengarang Berita di Utusan Malaysia dan Utusan Malaysia 2.0. Koresponden Utusan Luar Negara di Jakarta. Pernah bertugas sebagai Ketua Biro Utusan Malaysia di Sarawak.

Related Articles

Back to top button