Berita GajetEkonomiGajetUlasan

HUAWEI lancar barisan peranti premium terkini untuk pasaran Malaysia

APABILA bercakap tentang peranti pintar, ramai yang mencari jenama yang mampu menggabungkan reka bentuk dengan praktikal, tanpa menjejaskan prestasi

Inilah yang ingin dicapai oleh HUAWEI dengan produk mereka. Dengan produk utama mereka, mereka telah menyatukan inovasi ke dalam setiap varian untuk setiap generasi peranti. Kali ini tiada bezanya, kerana mereka telah memperkenalkan beberapa siri produk baharu semasa Pelancaran Perdana HUAWEI Malaysia.

Berikut adalah antara produk yang diperkenalkan kepada pengguna Malaysia baru-baru ini:

– HUAWEI Mate Xs 2

– HUAWEI WATCH GT 3 Pro


– Siri HUAWEI P50

– HUAWEI nova Y70

– HUAWEI WATCH FIT 2

Untuk pembelian barisan peranti HUAWEI yang terkini > Klik sini

Antara barisan peranti premium terkini yang dilancarkan oleh HUAWEI semalam.

 

HUAWEI Mate Xs 2

Ultra rata dan ultra ringan ialah telefon pintar boleh lipat unggulan HUAWEI yang serba baharu

Dengan skrin paparan yang boleh dikembangkan, ia menjanjikan kemudahalihan dan muat dengan sempurna dalam telapak tangan dan poket anda. Ia memanfaatkan kekuatannya sebagai ultra-rata, ultra-nipis, ultra-ringan dan sangat tahan lama, menggabungkan teknologi inovatif dengan pengalaman terbaik.

HUAWEI Mate Xs 2. Foto: Disediakan oleh HUAWEI Malaysia untuk Suara Merdeka

Paparan Boleh Lipat True-Chroma, yang menampilkan 424 ppi, memastikan sesi tanpa gangguan dengan kawasan boleh dilihat yang meningkat. Selain itu, ia mempunyai kadar penyegaran 120Hz serta kadar pensampelan sentuhan sehingga 240Hz, untuk kelajuan tindak balas skrin yang lebih pantas, penatalan yang lebih lancar dan interaksi peranti yang pantas.

Membuka dan melipat telefon pintar akan menjadi mudah, terima kasih kepada reka bentuk lipatan luar yang inovatif. HUAWEI Mate Xs 2 membolehkan keupayaan dwi menjadi telefon pintar dan desktop mini, meningkatkan produktiviti dalam rutin kerja anda.

Paparan penuh HUAWEI Xs 2 baharu

Berikut ialah perkara lain yang perlu anda ketahui tentang HUAWEI Mate Xs 2:

 

Ultra-Rata

-Mempunyai Engsel Wing Falcon Putaran Berganda pertama dalam industri.

Ultra-Ringan

– Reka bentuk lipatan luar yang kemas dan indah untuk rupa unibody yang elegan

– Mempunyai gentian kaca ultra-ringan yang mengurangkan berat keseluruhannya sambil memberikan kekuatan dan ketahanan yang sangat baik

– Berat hanya kira-kira 255g, dengan ketebalan hanya 5.4mm apabila dibuka

 

HUAWEI WATCH GT 3 Pro

Dengan pelbagai ciri kesihatan professional, ia mampu melakukan lebih daripada sekadar menunjukkan kadar denyutan jantung dan pengambilan kalori anda

HUAWEI WATCH GT 3 Pro. Foto: Disediakan oleh HUAWEI Malaysia untuk Suara Merdeka

Memandangkan jam tangan pintar direka untuk melaksanakan fungsi seperti menjejak senaman anda dan mengukur kadar denyutan jantung anda, HUAWEI WATCH GT 3 Pro dinaik taraf dengan TruSeen 5.0+ Heart Rate Monitoring dan analisis. Ini membantu membangunkan tabiat senaman disiplin diri dan pengurusan kesihatan yang aktif. Selain itu, ia adalah jam tangan pintar HUAWEI pertama yang dilengkapi dengan mod menyelam, yang bermaksud ia selamat digunakan semasa berada di dalam air.

Edisi Titanium direka bentuk dengan pemotongan logam berketepatan tinggi, dengan garis dan kontur potongan yang jelas menggabungkan gaya retro dan elemen futuristik. Bagi edisi Seramik, bezel corak cangkerang emas dan peraknya diinspirasikan daripada paip beralun cangkerang. Reka bentuk indah yang merangkumi 24 corak gelombang, ia mengimbangi pesona klasik estetika Timur dan Barat dengan sempurna.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro. Foto: Disediakan oleh HUAWEI Malaysia untuk Suara Merdeka

Dikuasakan oleh HarmonyOS, HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium Edition mempunyai hayat bateri selama 14 hari dalam senario biasa dan hayat bateri lapan hari dalam senario penggunaan berat. Sementara itu, HUAWEI WATCH GT 3 Pro Ceramic Edition memberikan tujuh hari hayat bateri dalam senario biasa dan empat hari hayat bateri dalam senario penggunaan berat.

Menyokong pengecasan pantas tanpa wayar, jam tangan pintar premium ini mengambil masa hanya 10 minit untuk mengecas untuk kegunaan seharian penuh (dalam senario biasa).

 

Siri HUAWEI P50

Abadikan keindahan kehidupan dengan gambar yang menakjubkan menggunakan HUAWEI P50.

Reka bentuk kamera dwi-matriksnya yang inovatif terserlah dengan berani pada sarung licin dan ringkas yang menampilkan reka bentuk cincin berkembar yang menarik.

Siri HUAWEI P50. Foto: Disediakan oleh HUAWEI Malaysia untuk Suara Merdeka

Selain itu, kanta berganda yang mempesonakan memberi penghormatan kepada kamera klasik sepanjang zaman, untuk penghormatan yang sempurna kepada kedua-dua fotografi dan kecantikan.

Prestasi kamera yang terbaik bukanlah satu-satunya perkara yang patut diberi perhatian, ia juga tampil dengan reka bentuk premium yang minimalis dan canggih.

P50 hadir dalam warna seperti Cocoa Gold dan Golden Black, manakala P50 Pro mempunyai warna baharu, iaitu Silver Blue.

Siri HUAWEI P50. Foto: Disediakan oleh HUAWEI Malaysia untuk Suara Merdeka

HUAWEI nova Y70

Mampu milik mempunyai ketahanan bateri yang lebih daripada mencukupi hadir dengan skrin besar yang amat memuaskan.

Dilengkapi dengan bateri besar 6000mAh, anda tidak perlu risau tentang nova Y70 kehabisan kuasa. Malah, ia mampu bertahan sehingga tiga jam jika anda menonton video berterusan dengan pengecasan selama 10 minit. Sama ada untuk melancong, bermain permainan video, menonton TV di rumah atau panggilan perniagaan, dengan bateri yang berkuasa memastikan ia boleh digunakan untuk jangka masa yang lama.

HUAWEI nova Y70. Foto: Disediakan oleh HUAWEI Malaysia untuk Suara Merdeka

HUAWEI nova Y70 turut menampilkan skrin Paparan Penuh HUAWEI 6.75 inci, penambahbaikan daripada skrin 6.5 inci generasi sebelumnya. Sama ada imej, video atau permainan, HUAWEI nova Y70 boleh memaparkan lebih banyak kandungan pada saiz yang lebih besar.

Berharga hanya RM699, HUAWEI nova Y70 sesuai untuk mereka yang mencari telefon pintar skrin besar yang mampu bertahan lebih lama. Berita baiknya, telefon pintar mesra bajet ini boleh didapati bermula pada bulan Jun ini!

 

HUAWEI WATCH FIT 2

Menampilkan reka bentuk jam tangan dengan bingkai segi empat sama serta dipertingkatkan dengan ciri audio.

HUAWEI WATCH FIT 2 membawa lebih banyak kemungkinan dengan penambahan pembesar suara. Dengan ciri seperti panggilan Bluetooth, muzik semasa dalam perjalanan dan jurulatih kecergasan audio, ciri ini membolehkan anda mempelbagaikan lagi kegunaan aplikasi pintar dalam kehidupan harian.

HUAWEI WATCH FIT 2. Foto: Disediakan oleh HUAWEI Malaysia untuk Suara Merdeka

Pengguna boleh mengambil dalam setiap butiran yang dipaparkan pada paparan AMOLED HD HUAWEI FullView 1.74 inci jam pintar itu. Dengan berat hanya 34g, ia menyerlahkan penampilan yang ringan dan anggun, ia juga menawarkan pelbagai pilihan warna tali pergelangan tangan untuk disesuaikan dengan mana-mana pakaian anda.

Hanya dengan menghubungkan ia ke aplikasi HUAWEI Health, anda kini boleh meneroka lebih banyak fungsi aplikasi tersebut untuk memaksimumkan penggunaan jam tangan pintar anda. Sebagai contoh, melalui bahagian ‘Wajah Jam Tangan’, anda boleh menukar tema muka jam tangan anda mengikut tema dan corak kesukaan anda.

HUAWEI WATCH FIT 2. Foto: Disediakan oleh HUAWEI Malaysia untuk Suara Merdeka

Aplikasi navigasi, Petal Maps, juga serasi dengan jam tangan pintar HUAWEI. Apabila menggunakan navigasi Petal Maps pada telefon anda, manakala pengguna HUAWEI Watch GT 3 Pro yang digandingkan akan memaparkan laluan secara automatik, membolehkan anda mencari jalan yang betul hanya dengan melihat pergelangan tangan anda.

Pengguna HUAWEI Watch GT 3 Pro boleh menemui lebih banyak aplikasi jam tangan pintar melalui HUAWEI Health > Devices > AppGallery. – SM

(Visited 60 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button