Auto Travel

Hong Leong Yamaha Motor melancarkan TMAX TECH MAX 2022 baharu

Skuter ‘kayangan’ kembali dengan wajah baharu dan ciri teknologi canggih! Harga: RM74,998

HONG LEONG Yamaha Motor (HLYM) petang semalam telah melancarkan skuter Yamaha TMAX TECH MAX yang kelihatan mewah dan baharu ke dalam barisan model premiumnya.

Dengan penampilan gaya tersendiri dan keselesaan mewah, Yamaha TMAX TECH MAX memberikan penunggang pengalaman perjalanan di jalan bandar yang unik. Ia dilengkapi dengan teknologi yang dipertingkatkan untuk melengkapkan ciri canggih teknologinya.

“Sambutan untuk Yamaha TMAX TECH MAX baharu sangat menggalakkan, sehingga 40unit pengeluaran pertamanya telah ditempah sepenuhnya dalam tempoh 2 minggu sejak pengumuman tempahan untuk unit tersebut dibuka, manakala kumpulan kedua 40unit pengeluaran yang dijadualkan pada November telah ditempah sepenuhnya juga,” kata Dato’ Dr. Jim Khor Mun Wei, Pengarah Urusan Kumpulan daripada Hong Leong Industries Bhd.

TMAX TECH MAX atau Ultimate Automatic kini dilengkapi dengan enjin 562cc berprestasi tinggi disertai dengan casis yang ringan untuk navigasi yang lebih lancar. Penambahbaikan kepada enjin berprestasi tingginya, Pendikit Terkawal Cip Yamaha (Y-CCT) kini didatangkan dengan Cengkaman Sensor Kedudukan Pemecut (APSG) untuk pendikit yang lebih lancar, serta tetapan suspensi baharu untuk Roda SpinForged yang ringan. (SFW), yang menghasilkan kestabilan selekoh yang lebih baik.


Susun atur dan sistem yang dioptimumkan direka untuk kemudahan seperti penutup bahan api pintar yang dikendalikan secara elektrik, bahagian belakang tempat duduk boleh laras dan panel suis baharu membolehkan penunggang menikmati tunggangan sepenuhnya.

Paparan TFT warna penuh 7-inci terbaik dalam kelasnya juga tersedia dengan tiga reka bentuk mod paparan untuk dipilih, bersama-sama dengan ciri sambungan telefon pintar terkini “MyRide-Link” yang memperkenalkan system hiburan ketika menunggang.

Direka dengan bentuk badan yang lebih padat dan sayap hadapan aerodinamik baharu, jelas yang model ini kini menampilkan rupa sporty premium. Selain itu, lampu belakang bermotif bumerang baharu, bersama-sama dengan kombinasi lampu utama fokus mono yang kelihatan berani menyerlahkan lagi rupa mewah Yamaha TMAX TECH MAX baharu.

“Yamaha TMAX TECH MAX dijangka menjadi yang pertama daripada banyak model Yamaha Big Bike baharu yang akan diperkenalkan oleh HLYM ke pasaran Malaysia,” kata Encik Hoo Wan Tim, Pengurus Besar Pemasaran dan META, Hong Leong Yamaha Motor Sdn. Bhd.

Yamaha TMAX TECH MAX baharu menampilkan 2 pilihan warna: Petrol Gelap dan Kelabu Kuasa, yang boleh didapati di semua Pengedar Basikal Besar Yamaha yang sah di seluruh negara mulai pertengahan Oktober 2022.

Harga yang disyorkan RM74,998, tidak termasuk yuran pendaftaran dan perlindungan insurans. 100 pemilik pertama model baharu itu juga akan menerima set hadiah korporat premium TMAX sebagai tanda penghargaan, manakala semua pemilik akan menerima kunci cakera keselamatan sebagai hadiah dengan pembelian mereka. – SM

 

Artikel berkaitan > Yamaha XMax 250 hadir dengan dua warna baharu

(Visited 115 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button