Politik

Hentikan fitnah, amaran Wan Saiful ekoran dakwaan Ahli Parlimen PKR

AHLI Parlimen PKR M Karupaiya diminta membuat laporan polis dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) jika dakwaannya benar atau berhenti menyebarkan fitnah.

Demikian penegasan Ketua Penerangan Bersatu, Datuk Wan Saiful Wan Jan sebagai respon kepada dakwaan Ahli Parlimen Padang Serai itu bahawa dia dan ahli keluarganya didatangi oleh anggota Bersatu untuk berpaling tadah.

Karupaiya mengatakan anggota keluarganya, termasuk anaknya, sedang didekati untuk membujuknya untuk keluar dari partinya dan menyokong Perikatan Nasional (PN).

Sebelumnya, Karupaiya dilaporkan berkata ada menerima dua panggilan pada hari Ahad dari seorang lelaki yang hanya mengidentifikasi dirinya sebagai “Azhar”.

Dia juga mendakwa bahawa “ejen” mungkin telah disewa untuk meyakinkan anggota parlimen pembangkang untuk menyokong PN sebagai ganti “bonus”.


Wan Saiful mengatakan tidak ada anggota Majlis Tertinggi Bersatu bernama “Azhar”.

“Saya tidak tahu siapa yang memanggilnya (Karupaiya). Dia tiba-tiba mahu memfitnah orang lain.

“Seorang Ahli Parlimen harus tahu bahawa jika seseorang itu bukan wakil rasmi parti, maka dia tidak mempunyai hubungan dengan parti itu.

“Jangan cuba mengaitkan parti dengan orang lain. Hentikan budaya fitnah ini. Sekiranya ada bukti, buat laporan kepada polis dan SPRM. ” kata Wan Saiful di Facebook.

 

(Visited 345 times, 1 visits today)

Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button