Luar Negara

Empat sekeluarga mati akibat COVID-19

SANGAT menyedihkan dan menggemparkan apabila empat sekeluarga di Itali meninggal dunia akibat jangkitan COVID-19 dalam minggu yang sama.

Alfredo Bertucci, 86, dari wilayah utara Lombardy, meninggal minggu lalu dan diikuti oleh isterinya dan dua anak lelaki mereka.

Lombardy telah menjadi kawasan di Itali yang paling teruk terjejas oleh krisis itu, dan Itali telah menjadi negara paling teruk di Eropah.

Setakat ini, terdapat lebih 110,000 kes, kedudukan kedua daripada Amerika Syarikat, dan sekurang-kurangnya 13,155 kematian.

Alfredo, seorang tukang besi yang dihormati yang telah meneruskan perdagangannya kepada anak-anak Daniele, 54, dan Claudio, 46, meninggal dunia pada 27 Mac.


Seluruh keluarga telah dilaporkan mengalami gejala yang berkaitan dengan coronavirus, termasuk demam, batuk, dan kesukaran bernafas.

Daniele dan Claudio kedua-dua meninggal dunia pada hari berikutnya, dan ibunya, Angela Albergati, 77, meninggal dunia pagi semalam.

Keempat-empat mereka telah dirawat di hospital yang sama.

Bercakap baru-baru ini kepada akhbar tempatan tentang mengikuti jejak langkah ayahnya, Claudio berkata: “Saya hanya merasakan saya tukang besi yang baik selepas sekitar 10 tahun, sekurang-kurangnya untuk tahap ayah saya.

“Dia mengajar saya profesion ini.”

(Visited 38 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button