Politik

Dzulkifli Ahmad Tak Tolak Mungkin Sertai Politik Menjelang Pilihan Raya Umum!

Bekas Ketua Pesurunjaya surunanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Dzulkifli Ahmad tidak menolak kemungkinan menyertai mana-mana parti politik.

“Saya sendiri akan maklumkan kalau sudah menyertai mana-mana parti politik, perkara tersebut akan dimaklumkan bila tiba masanya.

“Saya tidak akan sembunyi hal ini dan tak perlu kita nak berselindung,” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan sumbangan 1,500 kilogram ikan cencaru secara percuma kepada orang ramai di Pokok Sena.

Dzulkifli juga berkata beliau akan meneruskan kerja-kerja kebajikan di sekitar Parlimen Tasek Gelugor yang merupakan kampung halamannya.

Beliau berkata la bagi meringankan beban masyarakat di kawasan itu ekoran kos sara hidup yang semakin meningkat.


“Sekiranya saya tidak menyertai parti politik sekali pun, program kebajikan yang dibuat akan diteruskan mengikut kemampuan kami demi membantu rakyat dan penduduk kampung,” katanya.

Pada majlis itu, beliau turut melancarkan skuad sukarelawan Pejabat Tan Sri Dzulkifli yang terdiri daripada golongan belia berumur ingkungan 18 hingga 40 tahun bagi membantu masyarakat di Tasek Gelugor dari pelbagai aspek termasuk tenaga kerja. – BERNAMA

(Visited 83 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button