Luar Negara

Depp akui jadi mangsa keganasan rumah tangga

PELAKON Johnny Depp menyimpulkan keterangannya pada hari Isnin dalam kes fitnah yang difailkannya terhadap bekas isteri Amber Heard, mengatakan dia menjadi mangsa keganasan rumah tangga dalam hubungan dan memecahbelahkan rumah tangga mereka.

Hari keempat Depp di kandang saksi di mahkamah Virginia berakhir dengan peguamnya memainkan audio daripada perbualan yang berlaku selepas Heard memperoleh perintah sekatan terhadapnya pada 2016.

Bintang “Pirates of the Caribbean” itu berkata dia bersetuju dengan permintaan Heard untuk bertemu di bilik hotel San Francisco dan beranggapan dia mungkin menarik balik tuduhan yang dibuat mengenai penderaan ke atasnya.

Dalam rakaman itu, Depp mencadangkan pasangan itu mengeluarkan surat bersama yang menyatakan mereka saling menyayangi.

Cadangan itu adalah percubaan untuk mencari “penyelesaian aman,” kata Depp.


Heard, yang terkenal dengan peranannya dalam “Aquaman,” menentang idea itu dan mencabarnya untuk mendedahkan kepada umum dengan dakwaan bahawa dia adalah orang yang telah menjadi mangsa penderaan.

Pelakon berusia 58 tahun itu menyaman Heard, 36, sebanyak $50 juta atau RM217 juta.

Heard bagaimanapun telah menyaman balas $100 juta atau RM434 juta dan mengatakan Depp memburuk-burukkannya dengan menggelarnya penipu. – REUTERS – SM

(Visited 122 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button