KesihatanNasional

Cukup-Cukuplah Terpaksa Raih Simpati, Sediakanlah Hibah Untuk Orang Tersayang!

Bagaikan satu norma biasa dalam kalangan masyarakat kita, apabila ibu bapa, ahli keluarga atau penjaga meninggal dunia, yang dijaga atau dalam tanggungan jadi yatim piatu dan terpaksa hidup susah.

Sampai bila nak mengharap simpati orang ramai, bantuan daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat dan sebagainya untuk membantu jagaan kita sepanjang tempoh survival?

Keadaan ini terjadi kerana ramai orang kita bersikap memandang negatif kepada perlindungan diri seperti takaful yang menawarkan pampasan hilang upaya penuh / kekal (HUPK) serta hibah.

Jika seseorang itu HUPK, nak bergerak pun susah apatah lagi ingin mencari rezeki pada masa yang agak sukar. Orang lain bolehlah cakap itu-ini tetapi yang tanggungnya siapa? Kita dan ahli keluarga kita.

Sama juga seperti kalau ibu bapa, ahli keluarga atau penjaga meninggal dunia, jika tidak ditinggalkan sesuatu buat mereka, tidak pasal-pasal mereka terpaksa jadi bahan cerita atas alasan ingin membantu.


Namun demikian sekiranya orang-orang sekarang sudah sedar dengan membuat simpanan misalnya di FWD Invest First, sudahlah diri kita dan keluarga dilindungi malah nilai yang disimpan boleh digunakan semula.

Berbeza dengan konsep insuran yang pemegang polisinya hanya perlu bayar tetapi tidak boleh mengeluarkan duit semasa memerlukan atau menunggu tempoh matang seperti ASB dan sebagainya.

Sehubungan itu, ini adalah satu peluang baharu untuk mewujudkan generasi yang kurang masalah dari segi survival kerana selepas meninggal dunia, jagaan kita tetap harus meneruskan kehidupannya.

Menerusi FWD Invest First, pemegang polisi berpeluang untuk dilindungi jika HUPK bermula RM150K sehingga RM500K dan jika meninggal dunia, orang tersayang diberi pampasan RM150K sehingga RM500K.

Tujuannya, tidak perlulah jagaan kita menjadi mangsa media sosial atau pihak tidak bertanggungjawab untuk menjadikan mereka sebagai aset untuk meminta sedekah.

Untuk informasi lanjut mengenai FWD Invest First, berhubung dengan Akyem Samad menerusi Whatsapp 011-17117086 dan dapatkan konsultasi secara percuma.

DAPATKAN KONSULTASI PERCUMA FWD INVEST FIRST

 

(Visited 41 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button