Nasional

Covid: Selepas 12 hari dirawat, Hamzah dibenarkan pulang

MENTERI Dalam Negeri Datuk Seri Hamzah Zainudin sembuh daripada jangkitan Covid-19 selepas 12 hari dirawat di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM).

Hamzah yang dimasukkan ke pusat rawat itu pada 12 Januari lalu dibenarkan pulang semalam.

“Terima kasih tidak terhingga diucapkan kepada para doktor, jururawat serta barisan petugas hadapan yang telah memberikan perkhidmatan cemerlang dan layanan mesra tidak mengira penat lelah sepanjang tempoh rawatan saya.

“Kepada semua pihak yang telah bertanya khabar, memberikan kata semangat dan mendoakan kesihatan saya, terima kasih saya ucapkan. Keprihatihan anda semua telah memberikan kekuatan kepada saya untuk terus melawan virus COVID-19,” kata Hamzah.

Beliau turut menyeru kepada semua rakyat Malaysia untuk terus mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang telah ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).


Hamzah juga meminta agar semua pihak memberikan kerjasama penuh kepada barisan petugas barisan hadapan dan kerajaan dalam usaha untuk memutuskan penularan pandemik COVID-19.

“Saya berdoa kehadrat Allah SWT agar kita semua diberikan nikmat kesihatan dan sentiasa mendapat perlindungan daripada-Nya,” katanya.-SM

(Visited 52 times, 1 visits today)

Show More

KHAIRULANUAR YAHAYA

Khairulanuar mempunyai pengalaman sebagai wartawan di Karangkraf, Bernama TV dan terakhir di Utusan Malaysia. Pernah membuat liputan kemanusiaan di Gaza, Pakistan, Jepun, Somalia, Lubnan dan Syria. 'Kehilangan' jurukamera, Noramfaizul ketika sama-sama bertugas di Somalia sesuatu yang tidak pernah beliau lupakan.

Related Articles

Back to top button