Ekonomi

Coklat Benns diiktiraf di peringkat antarabangsa

Benns Chocolate Factory Sdn Bhd (Benns Chocolate), pembuat coklat artisan premium Malaysia, melancarkan barisan coklat sumber tunggal baharu yang membangkitkan aroma biji koko berperisa Malaysia.

Dilancarkan di Kilang Coklat Benns, kilang dan kafe coklat berkonsep terbuka pertama di Asia, Benns ialah generasi kedua produk coklat artisan premium, diperoleh daripada ladang estet tunggal yang menggalakkan kemampanan dan etika berkebun.

Coklat artisan buatan Malaysia dibuat sendiri sepenuhnya dengan tumpuan kepada pemakanan sihat, rasa dan tekstur yang unggul.

Pengarah Urusan Benns Chocolate Wilfred Ng berkata, pelancaran Coklat Benns Tunggal Asal Malaysia hari ini adalah sambutan yang sungguh-sungguh, penghormatan yang tulus kepada keaslian luar biasa koko tempatan dengan penerokaan indah citara rasa tersendiri.

“Coklat Benns berganding bahu dengan Lembaga Koko Malaysia dalam simfoni kerjasama yang harmoni, memperkukuh asas industri koko kita yang mulia. Bersama-sama kami adalah arkitek rantaian yang tidak terputus, yang menyokong petani koko dan menghasilkan masa depan yang mampan untuk industri itu,” katanya di majlis pelancaran coklat terbaharu,  hari ini.

Hadir sama, Timbalan Menteri Perladangan dan Komoditi Malaysia Datuk Siti Aminah Aching dan Ketua Pengarah Lembaga Koko Malaysia, Datuk Ramle Kasin.

Lembaga Koko Malaysia bekerjasama dengan Benns Chocolate untuk menyokong petani koko tempatan sambil menggalak dan membantu mereka dalam meningkatkan kualiti biji koko domestik.

Coklat premium dengan harga kompetitif, boleh diakses oleh semua penggemar coklat, Benns meraikan keaslian koko Malaysia kerana semua biji koko diperolehi dalam negara dan menghasilkan perisa asal Malaysia paling premium.

Benns mengamalkan penglibatan langsung dengan petani koko untuk memastikan mereka menerima imbuhan yang adil atas usaha gigih mereka.

Syarikat juga berusaha untuk meningkatkan kehidupan mereka yang mengabdikan diri untuk menanam biji koko yang sempurna, berkongsi kisah ketabahan mereka, dan memberi inspirasi kepada revolusi dalam cara pengguna menikmati dan menghargai coklat. – SM

BACA Sasar jualan 1 juta tub Chocoalbab sebulan, Khai Bahar jadi saudagar coklat

(Visited 158 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Back to top button