Uncategorized

Chef terkenal UK, Gordon Ramsay buka restoran pertama di Malaysia

Siapa sahaja tidak kenal dengan kehebatan masakan dari Chef terkenal dari UK, Gordon Ramsy, bukan sahaja kerana masakannya malah dia juga terkenal dengan sikap cepat meradang, tegas, sering melemparkan kata-kata agak celupar.

Ramsy juga terkenal sebagai seorang selebriti televisyen, dia terkenal dengan menyampaikan beberapa rancagan televisyen seperti Hell’s Kitchen MasterChef dan MasterChef Junior, Sekali gus kerjayanya meraih kekayaan sehingga 60 juta.

Walaupun di era Covid-19 dan politik tidak stabil di Malaysia, kini Gordon Ramsy berani membuka sebuah restoran bertaraf 3 bintang di Sunway Resort.

Difahamkan pembukaan restoran seperti “Bar & Grill” akan dibuka pada hujung minggu ini 18 jun 2022, tempahan meja juga sudah dibuka bagi pengujung yang ingin berpeluang makan ke restoran tersebut.

Keseluruhan ruang akan restoran tersebut memuatkan 150 orang tetamu dalam satu masa. Ada juga menyediakan bilik


Restoran ini juga mempunyai bar koktel, dan ruang peribadi jika anda ingin Bersama keluarga atau rakan terdekat, untuk acara sosial.

Terdapat juga bilik bawah tanah untuk penyimpanan wain.

Antara makanan yang paling popular dari restoran tersebut ialah “Stik”

Restoran akan dibuka pada jam 6.30 petang sehingga 10.30 malam untuk hidangan makan malam ia dibuka pada setiap hari.

Terdahulu, Gordon Ramsy, membuka restoran di Hong Kong tetapi sudah ditutup pada dua tahun lalu ekoran penularan Covid-19

(Visited 73 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button