Hiburanpilihan

Cantik dan aktif berkarya, Janna Nick terima Anugerah Ikon Ekspresi Seni daripada Finas!

Pelakon wanita popular Malaysia, Janna Nick nama sebenarnya Nurul Jannah Muner teruja kerana terpilih menjadi antara 13 penerima Anugerah Ikon Ekspresi Seni daripada Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas).

Artis berusia 27 tahun itu berkata, pengiktirafan sebegitu amat bermakna buat dirinya, lebih-lebih lagi apabila penerima lain merupakan tokoh terkenal dalam industri hiburan tempatan.

“Saya berbesar hati menjadi antara pengamal industri yang paling terkenal termasuk Fauziah Nawi dan Erra Fazira.

“Anugerah ini sangat besar kepada saya dan ia telah memberi inspirasi kepada saya untuk bekerja lebih keras untuk menghasilkan karya terbaik pada masa hadapan,” ujar Janna kepada media.

Selain Janna, antara selebriti lain yang menerima anugerah itu semasa majlis penutup program [email protected] yang diadakan di Kompleks Finas di Hulu Kelang, Selangor baru-baru ini termasuklah Syamsul Yusof, Adrian Teh, Datuk A. Aida dan Datuk Adi Putra.


Majlis itu dihadiri Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, Menteri Komunikasi dan Multimedia Tan Sri Annuar Musa, Pengerusi Finas Senator Datuk Seri Zurainah Musa dan Ketua Pegawai Eksekutif Finas Dr Md Nasir Ibrahim.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button