AgamaBelang Bertempat

Bumi Islam Tanah Melayu Didiami Generasi Laknatullah Yang Mencetuskan Rasa Benci?

Tanah Melayu ini bumi yang berdaulat dan meletakkan Islam sebagai anutan dalam beragama dan suatu masa dahulu, agama serta manusia adalah satu dan tidak pernah dipisahkan.

Namun setelah kehadiran penjajah dan orang Melayu ditipu penjajah sehingga membuka ruang kepada penjajahan, keadaan itu berlarutan sehingga ke hari ini.

Generasi Pendatang Tak Takut Pun Dengan Orang Melayu

Orang Melayu adalah tuan Tanah Melayu ini tetapi generasi pendatang tak takut pun pada orang Melayu ketika ini kerana pada anggapan mereka, orang Melayu lemah.

Jadi mereka menggunakan kelebihan ini untuk menguasai dan meraikan hak mereka menerusi cara-cara bawah meja atau cara undang-undang.

Orang Melayu pula jenis baik hati tak bertempat, semua boleh sahaja sehinggakan generasi akan datang tergadai maruah bukannya nak difikirkan sangat pun.


Sama macam kes Islam dihina di Tanah Melayu ini. Pihak berkuasa kata jangan ambil keputusan sendiri. Orang Melayu jangan buat tindakan mencemarkan keharmonian kaum.

Sekarang ini siapa yang cemarkan keharmonian siapa? Orang Melayu takkan bising kalau apa yang dipertahankan tidak diusik.

Ini tidak.. pihak berkuasa Melayu beragama Islam itu sendiri yang galak ‘back up’ generasi pendatang yang tidak reti

(Visited 242 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button