Nasional

Budak lelaki tertelan dadah semakin stabil

“ALHAMDULILLAH, keadaan anak saya semakin pulih. Dia bernafas seperti biasa tanpa memerlukan alat bantuan pernafasan,” kata ibu kepada kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun yang sedang dirawat di hospital kerana tertelan dadah.

Wanita berusia 36 tahun itu yang hanya mahu dikenali sebagai Aya berkata, doktor di Hospital Raja Perempuan Zainab II memberi maklumat terkini pagi ini mengenai keadaan anak bongsunya itu.

“Saya sangat bersyukur anak saya bernafas sendiri sekarang. Saya ingin berterima kasih kepada doktor kerana memberikan rawatan terbaik mereka kepada anak saya.

“Saya juga berterima kasih kepada mereka yang mendoakan kesembuhan anak saya. Hanya Allah yang dapat membalas jasa baik mereka,” kata ibu kepada tiga anak itu selepas menerima kunjungan pemangku Pengerusi Persatuan Keluarga Polis Kelantan Suzana Yashin hari ini.

Kanak-kanak lelaki itu dikejarkan ke hospital selepas doktor di Hospital Kuala Krai, tempat dia dirawat sebelum ini, menemui dadah di dalam badannya pada Ahad.


Susulan laporan, seorang suspek berusia 30 tahun telah ditahan.

Suspek, dipercayai penagih dadah, telah direman bagi membantu siasatan polis berhubung kes di bawah Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001 kerana membuang, mengabaikan atau mendedahkan kanak-kanak kepada bahaya dan menyebabkan/atau menyebabkan kecederaan fizikal atau emosi kepada kanak-kanak itu.

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button