Auto TravelBerita Auto

Boon Siew Honda memperkenalkan model X-ADV baru kepada peminat motosikal di Malaysia

Sejak pertama kali dilancarkan pada tahun 2018 di Malaysia, Honda X-ADV telah membuat para peminat motosikal merasakan kelainan di dalam dunia kebebasan jentera roda dua dalam bentuk baru yang menarik dan mendapat perhatian di seluruh negara.
Hari ini, sekali lagi Boon Siew Honda memperkenalkan model X-ADV baru kepada peminat motosikal di Malaysia, dengan tawaran tambahan prestasi enjin yang lebih baik, dengan mengurangkan berat badan dan gaya yang lebih baik antaranya adalah :-
• Prestasi enjin yang ditingkatkan dengan tambahan kuasa 3kW dan 500rpm.
• Kawalan Tork Honda yang disempurnakan, nisbah Kotak Gear yang kemas semula untuk kawalan yang unggul.
• Throttle By Wire (TBW) dengan 4 mod menunggang, ditambah penyesuaian pengguna.
• Sistem Kawalan Suara Telefon Pintar Honda menghubungkan telefon pintar melalui paparan TFT 5 inci yang baru.
• Lampu depan berkembar LED baru termasuk Lampu (Daytime), ruang penyimpanan 22L yang lebih besar termasuk kotak sarung tangan baru, dan menempatkan port pengecasan USB.
Dibangunkan dengan enjin 4-lejang 745cc, enjin 2-silinder SOHC 8-injap selari dengan Dual-Clutch Transmission (DCT) 6-kelajuan, ia meningkatkan daya puncaknya sebanyak 3kW hingga 43kW @ 6,750rpm dan meningkatkan tork puncaknya sebanyak + 1Nm hingga 69Nm @ 4,750rpm. Rangka jenis berlian yang baru direka menghasilkan pengurangan berat badan lebih dari 1kg.
Honda 2021 X-ADV boleh didapati dalam tiga warna – Pearl Deep Mud Grey, Grand Prix Red, dengan harga di tawarkan adalah RM67,799.00.
kredit: enjindot.com
(Visited 185 times, 2 visits today)

Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button