Auto TravelBerita Auto

BMW perkenal edisi khas X2 M Mesh

BMW telah mengumumkan edisi khas untuk X2 Sports Activity Coupe yang akan tersedia untuk model sDrive28i dan xDrive28i di Amerika Syarikat.

Pakej reka bentuk baru berharga USD$3,550 (RM14,800) dan menambah pakej luaran M Sport X, gril ginjal M Mesh hitam berkilat tinggi dengan sisipan Mesh tiga dimensi, roda 919M Gaya Aerodinamik M 19-inci baru dengan oren atau sorotan hitam.

Terdapat juga transmisi automatik sport lapan-kelajuan dengan paddle shifter dan M Sport Seats dengan pelapis kulit.

Terakhir, ia dijentik dengan pelantikan dalaman yang dipilih khas termasuk lencana Edisi dan cat Brooklyn Grey Metallic yang baru disertakan untuk pertama kalinya di samping pilihan lain seperti Alpine White, Phytonic Blue Metallic, Black Sapphire Metallic dan Sunset Orange Metallic .

Edisi M Mesh merangkumi ciri luaran dari pakej M Sport X pilihan seperti pakej M Sport Exterior, Shadowline Trim dan Extended Shadowline Trim.


Trim bahagian luar Shadowline merangkumi tingkap hitam berkilau tinggi dan keliling cermin luar serta trim B-pillar dan C-pillar, keliling lencana penutup belakang krom hitam dan ekzos,

Roda 19 inci dilengkapi dengan tayar run-flat 225/45 sementara roda Aerodinamik M 20 inci pilihan dengan lampu tinggi hitam atau oren menggunakan flat run 225/40.

Di dalam pula, tempat duduk kabin dibalut dengan Kulit Dakota Berlubang Hitam dengan kusyen pintu  diserta tulisan “Edisi”, trim Aluminium Hexagon dan stering M Sport dengan paddle shifters juga disertakan.

Model pacuan roda depan dan semua roda X2 28i dipacu oleh enjin turbocharged 2.0 liter dengan 228hp dari 5.000 hingga 6.000rpm dan tork 350Nm dari 1.450 hingga 4.500rpm.

Dengan transmisi lapan-kelajuan, sDrive28i melonjak dari 0 hingga 100kph dalam 6.8 saat sementara xDrive28i menyelesaikan perbuatan dalam 6.5 saat.

Model BMW X2 28i dilengkapi dengan paparan skrin sentuh pusat resolusi tinggi 8.8 inci dengan navigasi, Apple CarPlay, SiriusXM dan sambungan Bluetooth. Pengecas tanpa wayar adalah tambahan pilihan.

Active Driving Assistant adalah pakej standard dan termasuk amaran perlanggaran depan dengan mitigasi perlanggaran bandar, amaran bertukar lorong, maklumat had laju dan lampu tinggi automatik.

Kawalan pelayaran aktif dengan stop & go tersedia sebagai pilihan.

(Visited 169 times, 1 visits today)

Show More

Wartawan SuaraMerdeka

Penulis adalah bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad.

Related Articles

Back to top button