Uncategorized

Bintang Hanya Ada 5 Bucu Di Bendera Malaysia, Pihak MABA Mohon Maaf

Sejak semalam, tular di laman sosial mengenai isu bendera Malaysia yang ditayangkan di skrin ketika nyanyian lagu Negaraku dimainkan. Perkara ini adalah kerana bendera Malaysia yang ditayangkan di skrin ketika berlakunya satu acara pembukaan memperlihatkan hanya terdapat 5 bucu bintang di bendera tersebut.

Video ketika nyanyian lagu Negaraku dan memaparkan visual bendera tersebut tular di media sosial dan mendapat kecaman hebat daripada rata-rata netizen. Ada yang mendakwa bahawa perkara sedemikian seolah-olah tidak menghormati Jalur Gemilang.

Terpalit dengan perkara tersebut, pihak bertanggungjawab iaitu Malaysia Basketball Association(MABA) telah memuat naik permohonan maaf melalui akaun Facebook rasmi mereka.

Menurut kenyataan permohonan maaf tersebut, pihak MABA menyatakan bahawa kesilapan tersebut adalah secara tidak sengaja dan akan mengambil tanggungjawab sepenuhnya terhadap kesilapan itu.

Pihak MABA juga menyatakan kesungguhan mereka untuk terus mengembangkan sukan bola keranjang di Malaysia. Kejadian yang berlaku seperti ini diharapkan tidak berulang lagi.


Malaysia Basketball Association

13 hours ago

To All Our Fellow Malaysians & Basketball Friends,

Tonight was the opening ceremony of the 28th MABA Milo Lum Mun Chak Cup (2019).

During the ceremony, our live broadcast team accidentally displayed the wrong Malaysia flag on our stadium TV screen.

We apologise for this mistake, and we take full responsibility for such actions.

Please forgive us, as we are always striving to grow and develop the sport of basketball in Malaysia.

Sekian Terima Kasih,

MABA – Malaysia Basketball Association

(Visited 20 times, 1 visits today)

Show More

Borhan Abu Samah

Ketua Pengarang Suara Merdeka. Menjadi wartawan sejak 1993 dan pernah bertugas sebagai Pengarang Berita di Utusan Malaysia dan Utusan Malaysia 2.0. Koresponden Utusan Luar Negara di Jakarta. Pernah bertugas sebagai Ketua Biro Utusan Malaysia di Sarawak.

Related Articles

Back to top button