NasionalNegeriPolitik

Berkat Usaha PH Jatuhkan Kerajaan PN, 26 PPV Di Lembah Klang Akhirnya Ditutup!

Akhirnya perjuangan Pakatan Harapan (PH) untuk menjatuhkan kerajaan PN berjaya membuahkan hasil dan antara buktinya dapat dilihat bermula semalam.

Misalnya, sebanyak 26 pusat pemberian vaksin (PPV) di Lembah Klang terpaksa ditutup dan bayangkan betapa ramai sukarelawan berjaya direhatkan PH sekelip mata.

Menurut sumber selain PH, golongan anti vaksin juga mengucapkan rasa syukur kerana tidak perlu mencederakan bahu mereka lagi selepas ini dengan suntikan jarum.

“Kami tak percaya vaksin dan vaksin ini adalah agenda Yahudi. Kami takut kalau tiba-tiba kami jadi zombi angkara pembiasan teknologi 5G.

“Terima kasih diucapkan kepada PH kerana berjaya jatuhkan kerajaan PN dan berkat usaha itu, 26 PPV di Lembah Klang berjaya dihentikan operasinya,” ujar sumber lagi.


Sumber berkata demikian mengulas penutupan 26 PPV membabitkan daerah Gombak, Klang, Kuala Selangor, Petaling, Sabak Bernam, Sepang, Hulu Langat, Hulu Selangor dan Kuala Lumpur sudah ditutup bermula semalam.

BACA SINI : LOKASI 26 PPV YANG DITUTUP MULAI SEMALAM

Kata sumber lagi, usaha PH wajar diberikan anugerah yang ulung kerana selepas ini tidak ramai rakyat Malaysia yang perlu menerima vaksinasi lagi.

“Yang menjadi keutamaan kami ketika ini, bagaimana untuk menyelinap masuk ke premis untuk lepak-lepak sambil ‘dine-in’ dan merancang percutian secara terbuka.

“Namun yang pasti, sekiranya kami berjaya melakukan eksperimen sosial itu dan menghebahkannya dalam media sosial, kami yakin PH akan sentiasa ada di belakang kami,” katanya lagi.

Kredit : Berita Parodi

Nota : Tulisan di atas tidak menggambarkan pendirian SUARA MERDEKA. Ia dipetik daripada perkongsian pembaca untuk bacaan secara kritikal.

(Visited 188 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button