Berita

Beri kepercayaan kepada majlis agama tadbir hartanah, aset wakaf – Raja Muda Perlis

Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah menyarankan agar semua pihak terus memberikan sepenuh kepercayaan kepada Majlis-majlis Agama Islam Negeri (MAIN) untuk mentadbir seluruh hartanah dan aset wakaf.

Baginda bertitah demikian selepas berkenan berangkat merasmikan ‘Medan Waqaf As-Solihin’ di Masjid As Solihin, Chuping yang merupakan projek sumbangan wakaf anak-anak kariah masjid berkenaan untuk mewujudkan ruang serbaguna bagi tujuan pembesaran ruang solat masjid selain digunakan untuk aktiviti pengimarahan.

Keberangkatan tiba baginda yang diiringi anakanda, Syed Sirajuddin Areeb Putra Jamalullail disambut oleh Ketua Pegawai Eksekutif MAIPs, Hj Mohd Nazim Mohd Noor dan Pengarah Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Perlis (JAIPs), Dr. Hj. Hazman Hassan.


Tuanku Syed Faizuddin Putra turut berkenan menerima persembahan taklimat rancangan pembinaan kompleks baharu masjid tersebut oleh Pengarah Pembangunan Negeri Perlis (ICU), Maznah Musa dan Ketua Bahagian Pembangunan Wakaf Hartanah dan Mal MAIPs, Mohd Nazri Mat Rejab.

Titah baginda lagi, setiap amanah wakaf di atas nama MAIN sudah pasti diurus tadbir dengan penuh dedikasi dan beramanah.

Mohd Nazim pula menambah, “Sebagai agensi yang diberikan kuasa sebagai pemegang amanah tunggal, MAIN sentiasa komited menerokai pelbagai inisiatif ke arah menyuburkan semangat berwakaf di kalangan masyarakat”.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Show More

Borhan Abu Samah

Ketua Pengarang Suara Merdeka. Menjadi wartawan sejak 1993 dan pernah bertugas sebagai Pengarang Berita di Utusan Malaysia dan Utusan Malaysia 2.0. Koresponden Utusan Luar Negara di Jakarta. Pernah bertugas sebagai Ketua Biro Utusan Malaysia di Sarawak.

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button