Nasional

Annuar berharap sambutan Hari Kebangsaan dalam kalangan masyarakat dipertingkatkan

Menteri Komunikasi dan Multimedia Tan Sri Annuar Musa menggesa sambutan Hari Kebangsaan dipergiatkan dalam peringkat masyarakat dan keluarga di seluruh negara.

Annuar yang merupakan pengerusi jawatankuasa penganjur utama sambutan Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia (HKHM) 2022 berkata ini termasuk sambutan di kawasan parlimen dan DUN, kampung dan sekolah.

Orang ramai serta masyarakat awam, badan korporat dan syarikat swasta akan mengibarkan Jalur Gemilang sempena Hari Kebangsaan yang akan datang.

Beliau berkata walaupun beliau percaya semangat menyambut Hari Kebangsaan adalah tinggi, kebanyakannya menunggu sebelum 31 Ogos untuk mengibarkan bendera.

“Tetapi tidak mengapa. Ia adalah pilihan mereka. Apa yang penting, kita mahu melihat sambutan di setiap pelusuk negara dan disertai oleh semua lapisan masyarakat.


“Kita juga boleh menunjukkan rasa cinta kita kepada negara melalui siaran dan kandungan kita sama ada di Facebook, Twitter, TikTok dan mana-mana platform media sosial yang lain,” katanya.

Annuar adalah antara empat menteri Kabinet yang mewakili kaum berbeza yang dijemput membincangkan isu perpaduan dan patriotisme dalam program bual bicara Merdeka Kuartet di Astro Awani.

Tiga lagi ialah Menteri Pengangkutan Datuk Seri Dr Wee Ka Siong, Menteri Sumber Manusia Datuk Seri M. Saravanan dan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Datuk Seri Alexander Nanta Linggi.

 

(Visited 58 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button