Ekonomi

Abd. Rani dilantik Pengerusi Bank Rakyat baharu

DATUK Abd Rani Lebai Jaafar dilantik sebagai Pengerusi Bank Rakyat selepas memangkau jawatan tersebut sejak April

Pelantikan tersebut diumumkan oleh Menteri Pembangunan Usahawan Dan Koperasi Datuk Seri Dr. Wan Junaidi Tuanku Jaafar pada majlis pelancaran Visi dan Misi Baharu Bank Rakyat yang dilakukan secara maya hari ini.

“Saya juga ingin merakamkan setinggi-tinggi ucapan tahniah dan syabas kepada Datuk Abd Rani Lebai Jaafar atas pelantikan beliau secara rasmi sebagai Pengerusi Bank Rakyat yang baharu.

“Tahniah datuk. Saya berharap dengan pelantikan baharu ini beliau akan membawa Bank Rakyat kearah yang lebih maju, lebih cemerlang dan lebih mesra pelanggan. Insya-Allah,” kata Wan Junaidi.

Abd Rani memangku jawatan Pengerusi Bank Rakyat selepas perkhidmatan Datuk Noripah Kamso daripada jawatan itu ditamatkan pada 3 April lalu.-SM


P/s : Suara Merdeka adalah sebuah portal yang bergerak atas inisiatif wartawan yang kehilangan pekerjaan. Sekiranya pihak pembaca berkesudian untuk membantu perjuangan kami, sila klik link ini.

 

(Visited 1,886 times, 1 visits today)

Show More

KHAIRULANUAR YAHAYA

Khairulanuar mempunyai pengalaman sebagai wartawan di Karangkraf, Bernama TV dan terakhir di Utusan Malaysia. Pernah membuat liputan kemanusiaan di Gaza, Pakistan, Jepun, Somalia, Lubnan dan Syria. 'Kehilangan' jurukamera, Noramfaizul ketika sama-sama bertugas di Somalia sesuatu yang tidak pernah beliau lupakan.

Related Articles

Back to top button