NasionalRencah Hidup

5 Tip Untuk Miliki Aset Hartanah Bagi Tujuan Pelaburan Di Pantai Klebang, Melaka!

Ramai yang agak cemburu dengan usahawan terdahulu yang berjaya memiliki aset di Pantai Cenang, Langkawi kerana kebanyakan hotel, motel, rumah inap dan sebagainya banyak menghadap pantai.

Hal ini demikian kerana Pantai Cenang sentiasa menjadi tumpuan pelancong sama ada secara solo, dengan rakan-rakan mahu pun seisi keluarga pada setiap masa terutamanya pada hujung minggu.

Namun demikian, bagi individu yang melihat hartanah berdepan dengan pantai ini sebagai satu pelaburan yang bijak, rasanya kita semua belum terlambat untuk memiliki aset hartanah yang serupa.

Cuma lokasinya adalah di Pantai Klebang, Melaka dan di situ secara realitinya sebelum ini, belum ada hotel, rumah inap atau pun apartment singgah untuk disewa dalam masa singkat.


Melihat pada kekuatan Pantai Klebang sebagai kawasan tumpuan pelancong, satu projek pembinaan Marina Point sedang dijalankan dan ia merupakan satu khabar gembira buat peminat hartanah.

Marina Point sudah pun memasuki fasa 70 peratus pembinaan dan statusnya adalah pegangan bebas untuk sesiapa sahaja yang berkelayakan dan bijak melihat keupayaan hartanah ini.

Fikirkan selepas Marina Point disiapkan sepenuhnya, sudah pasti apartment kita boleh dimasukkan ke dalam Agoda, Booking.com, Airbnb dan sebagainya kerana di situ adalah ‘lubuk besar’.

Walaupun ada bekerja dan tinggal di kawasan Selangor, Kuala Lumpur, Johor, Sabah, Sarawak mahu pun di Melaka, anda cuma perlu kutip sewa dan jadikan ia sebagai bayaran kepada bank.

Menariknya lagi, untuk memiliki hartanah Marina Point ini, tiada bayaran pendahuluan diperlukan termasuklah bayaran untuk menempah unit kecualikan sediakan dokumen yang wajib.

Berikut adalah 5 tip yang perlu dilakukan untuk memiliki hartanah menghadap Pantai Klebang, Melaka seperti Marina Point yang ramai cemburukan pada ketika ini:

  1. Memiliki salinan slip gaji 6 bulan terkini
  2. Memiliki salinan penyata bank 6 bulan terkini
  3. Boleh menyediakan salinan kad pengenalan depan dan belakang
  4. Tidak perlu menyediakan sebarang deposit atau kos tempat unit apartment
  5. Berhubung dengan esekutif jualan, Akyem Samad di talian 011-17117086

Ramai yang terkejut dengan promosi pemilikan hartanah Marina Point ini kerana untuk projek pembangunan lain, pembeli harus menyediakan RM500, RM1,000 atau pun RM3,000 semata-mata untuk tempah unit.

Tetapi untuk memiliki Marina Point yang menghadap laut dan penuh dengan nilai pelaburan jangka masa panjang ini, hanya perlu berunding dan serahkan dokumen lengkap.

Untuk memiliki aset pelaburan ini, boleh berhubung dengan Akyem Samad menerusi nombor Whatsapp di atas atau klik link ini https://wa.link/qonikp

(Visited 56 times, 1 visits today)

Show More

Related Articles

Back to top button