Ekonomi

5 aset pelaburan berpotensi untuk tahun 2023

PEMILIHAN aset untuk dilaburkan memerlukan pengetahuan tentang trend, permodalan pasaran, dan analisis potensi syarikat-syarikat. Sebuah syarikat broker antarabangsa yang mempunyai pengalaman luas telah berkongsi 5 aset yang prospektif untuk dilaburkan sepanjang tahun.

  1. Apple. Permodalan pasaran – $2.5 trilion. Syarikat teknologi ini membawa produk inovatif dan sedang aktif mengembangkan teknologi baru. Berdasarkan tahap kesetiaan pelanggan yang tinggi dan pertumbuhan saham yang stabil, pelaburan dalam AAPL kelihatan melebihi justifikasi.

 

2. NVIDIA.Permodalan  pasaran – $550 bilion. NVIDIA berurusan dengan pemprosesan grafik, AI, dan penghitungan. Permintaan yang meningkat untuk produk syarikat menjadikan pelaburan dalam NVDA prospektif.


3. Tesla. Permodalan pasaran – $800 bilion. Syarikat ini tidak hanya menghasilkan kenderaan elektrik, tetapi juga aktif melabur dalam pembangunan infrastruktur stesen cas. Pertumbuhan yang stabil dan kepelbagaian produk menjadikan TSLA menarik untuk dijadikan pelaburan.

4. NextEra Energy. Permodalan pasaran – $150 bilion. NextEra Energy – pemimpin di pasaran tenaga hijau, yang terus membangunkan dan mengimplementasikan sumber tenaga alternatif seperti tenaga solar dan angin. Pelaburan dalam NEE menjamin pendapatan yang stabil, kerana tenaga hijau adalah arah yang prospektif dalam pembangunan ekonomi.

5. Moderna. Permodalan pasaran – $50 bilion. Moderna merupakan kejayaan cemerlang dalam perubatan kerana pembangunan vaksin COVID-19. Pelaburan dalam MRNA menjanjikan pulangan yang tinggi disebabkan oleh pendekatan inovatif syarikat dan potensi pasaran bioteknologi.

Untuk pelaburan yang berjaya, penting untuk memilih broker yang tidak hanya bagus tetapi juga menyediakan sokongan operasi dan kualiti, dan jaminan keselamatan dana pelanggan seperti yang dilakukan oleh broker antarabangsa AMarkets, yang menawarkan pelanggan analisis pasaran yang mudah dan boleh dipercayai serta telah beroperasi selama 16 tahun.

 

(Visited 31 times, 1 visits today)

PENTING
1) Sertai Group Whatsapp Suara Merdeka (klik) dan;
2) Ikuti Suara Merdeka di Facebook, Twitter, Instagram serta TikTok!
Show More

Related Articles

Baca Juga Artikel ini
Close
Back to top button